.一生懸麵近排有款期間限定既牡蠣沾麵,好似幾吸引咁😍同老公去左試,另外叫左碗櫻花蝦拉麵🍜牡蠣🦪沾麵 ($128)好濃郁足料既牡蠣湯,唔會太稠或太稀,🦪味重,每條麵都掛到湯,味道咸咸地。牡蠣有煎過,好香口亦夠肥美juicy,仲有一塊半肥瘦厚切叉燒,同樣燒得好香,叉燒肉嫩易咬。半熟蛋浸落湯到吸哂精華,好食😋海老🍤拉麵 ($85)櫻花蝦湯超級濃郁,又香又多櫻花蝦,味道偏咸但係好味😋叉燒同樣係半肥瘦,有油脂香👍🏼麵既硬度可以自己選,我地通常都揀標準。可以走荀、多蔥、走蔥等等選項。我地食過好幾間出名既拉麵店,只有一生既竹荀係冇臭味👍🏼👍🏼👍🏼好耐冇飲波子汽水,我地都叫左支飲😆配拉麵幾正。店舖既空間雖然唔算好大,但裝修有日本拉麵店風格😍當自己返左鄉下啦😆.

牡蠣🦪沾麵 ($128)
牡蠣沾麵

海老🍤拉麵 ($85)
海老拉麵

好耐冇飲波子汽水,我地都叫左支飲😆配拉麵幾正。

Type of Meal
Tea