2021-12-09 50 views
有睇過日本嘅深夜食堂都會對嗰種隱世小店有種嚮往,如果香港都有就好喇😀原來香港都有深宵食堂,主打串燒,咁一定要試下啦。一入到舖就感覺很日本,牆上貼滿日本宮崎駿動畫poster,天花又有啲櫻花裝飾,我仲好好彩可以坐窗邊位置,可以望下彌敦道嘅街景,有啲置身世外的感覺。梅酒梳打 $48店員一拎到嚟就好貼心咁話攪勻先飲,而我就當然打完卡先飲啦🤣,都冇話好快就撈勻咗,飲落一啲都唔重酒精味,仲有淡淡的梅香,啱晒酒量唔好嘅女仔軟殼蟹沙律 $72軟殼蟹好熱好香脆,冇被沙律汁浸濕,證明唔會為配合晚市一早整定,柚子醋好開胃,記得撈勻先食汁燒白鱔 $72白鱔有四舊,知道海鮮通常都比較貴,但呢個對得起價錢,外皮燒得香脆同沾上燒汁,燒完仍保留到肉汁,冇骨啖啖肉又有咬口,必食之選吉列廣島蠔 $38有四粒廣島蠔,炸粉唔厚,外皮酥香,內裡幼滑辛口墨魚鬚串(2串)$38墨魚鬚排滿竹籤,上面灑滿七味粉,有微微辛辣感,墨魚鬚爽口,份量覺得好抵,但如果再重口味少少就perfect燒豚肉荔枝卷 $38呢個係永恆嘅配搭,荔枝清甜能中和豚肉的油膩感,豚肉唔會死咸,熱辣辣好好食和牛串(2串)$68和牛有牛味,本來都怕會好韌變咗香口膠,

梅酒梳打 $48

軟殼蟹沙律 $72

汁燒白鱔 $72

吉列廣島蠔 $38
有四粒廣島蠔,炸粉唔厚,外皮酥香,內裡幼滑

辛口墨魚鬚串(2串)$38

燒豚肉荔枝卷 $38

和牛串(2串)$68
和牛有牛味,本來都怕會好韌變咗香口膠,但咬落夠淋有肉汁,有驚喜

店員態度親切有禮又勤快,座位舒適,食物對得起價錢,呢啲良心小店一定要支持下