2023-08-19 45 views
另一半生日,梗係帶佢去食好嘢。朋友介紹銅鑼灣呢間日本料理,朋友一般都好嘴刁!所以跟佢唔會錯,果然冇失望。入到去環境高級,我哋都好期待d食物。我哋揀咗懷石料理套餐,因為壽司都食得多啦,想試吓其他嘢。開胃菜整體酸酸甜甜,非常開胃,亦都好啱我胃口,因為我鍾意食酸嘢。然之後有刺身拼盤,比想像中多款式,竟然有金目雕!之前日本食過覺得好好味,估唔到香港都可以食到!帶子亦都非常鮮甜,勁大粒。八爪魚刺身,非常鍾意佢酸酸甜甜嘅調味。然後到煮食,首先係煎魚,中間嘅蒜蓉調味非常惹味,成件事加埋好香口,好好味。之後係和牛,佢嘅擺盤好有心思,首先有個袋裝住,打開咗之後就可以點和歌山椒粉食,聽師傅講呢種調味料唔係周圍都有得食!係佢公司特登喺日本選購返嚟,又真係好好味😍呢個配搭第一次是,好正。另外隔離仲有個有炸皮嘅巨峰提子,又係第一次食,但係非常正,外面脆,入邊有巨峰提子爆汁,勁甜😋牛肉方面都係非常之美味,牛味好香。全部食物都好味,當中超級鍾意呢一個蟹膏撈飯,非常足料,佢嘅醬鋪滿飯之餘仲要係好有厚度,撈極都有!而且佢調味超級好味,有啲Creamy但係又唔會漏,仲有啲蟹肉,總之成件事好足料,超好味!超級難忘。另外佢嘅

另外佢嘅湯同埋日本蜜瓜甜品都好高質,估唔到湯入面仲有啲面可以食,真係好夠飽。日本蜜瓜嘅份量都好多,非常慷慨。

價錢唔平,但係對得起價錢嘅一餐美味日本菜!