2019-04-04 692 views
呢間小店在西環都有點名氣,除了食品出色外還有其開業時間唔係想食就食,首先他只開星期一至五,無早餐,傍晚六時就關鋪,係因為老闆娘身體唔好,老闆話請人又難所以晚上就不營業了,要食的話就睇緣份喇。今日天氣有點點涼,身邊很多人感冒,想補補身點了餐牌沒有的「黃酒雞飯+菊花姜蜜」,有4件大雞塊,酒湯香濃暖身,配菜有黑木耳、脆肉瓜、紅棗枸杞,今天的湯頭有點咸卻剛好送飯,滿滿一碟飯就這樣俾我K.O,重點是成個餐只要$40,仲想點呀!!另外友人不是很餓就點了「雲南田園米線」$28,雖然一塊肉都沒有但很有驚喜,大大碗素菜米線,唔係hea做,買相一流,女孩子&素食者不二之選老闆很健談,食物物超所值,但夏天就會有點熱因為街市的冷氣很弱,不過除了這樣、這個價格真是無得挑釁

黃酒雞飯+菊花姜蜜

雲南田園米線