2024-11-24
想嚟KABOOM好耐 佢嘅室外花園可以係户外用餐之餘仲可以飽覽全維港景色😍好似依加秋天涼涼哋又傍晚時間嚟睇日落係非常寫意嘅一件事不過今日落雨濕濕 室內嘅座位反而更受歡迎室內裝潢更以竹子鋪滿整個天花 令人置身於國外一樣 遠離煩囂餐廳由酒店級名廚主理 多款以東南亞為主題嘅Fusion菜色及小食🍽️Hamachi Ceviche ($128)哈馬奇酸橘汁醃魚 擺盤超靚魚肉好新鮮 厚切且份量夠多 微酸嘅Kaffir lime醬汁好freash 係一道出色嘅開胃前菜🍽️Thai Beef Tartare with Bon Marrow ($158)泰式生牛肉他他拌牛骨髓生牛肉他他肉質爽彈好新鮮 配脆片食唔錯個牛骨髓我哋掛住傾計 完全忘記咗佢無食到🥹🍽️Flank Steak with Tomato butter Risotto ($228)牛腹排好香 咬落軟腍 唔需要額外再加任何調味都已經好好食Risotto個醬汁用咗番茄醬同忌廉汁攪拌製成 食得出都有唔少其他泰國香料🍽️Baked Sambal COD fish ($348)銀雪魚好大份 COOKING時間控制得非常好 魚肉非常嫩滑醬汁調味各方面都唔錯
好似依加秋天涼涼哋又傍晚時間嚟睇日落係非常寫意嘅一件事
不過今日落雨濕濕 室內嘅座位反而更受歡迎
室內裝潢更以竹子鋪滿整個天花 令人置身於國外一樣 遠離煩囂
🍽️Hamachi Ceviche ($128)
哈馬奇酸橘汁醃魚 擺盤超靚
魚肉好新鮮 厚切且份量夠多
泰式生牛肉他他拌牛骨髓
生牛肉他他肉質爽彈好新鮮 配脆片食唔錯
個牛骨髓我哋掛住傾計 完全忘記咗佢無食到🥹
牛腹排好香 咬落軟腍 唔需要額外再加任何調味都已經好好食
銀雪魚好大份 COOKING時間控制得非常好 魚肉非常嫩滑
醬汁調味各方面都唔錯
🍸Damn Pissed OFF! ($108)
呢杯Damn Pissed OFF! 係以份子料理方式融入雞尾酒中
賣相係一個鴨仔浴缸 得意又易入口
🍸Miss You! ($108)
呢款Cocktail好靚 亦粉色雀鳥呈現
都係一杯容易入口又好飲嘅Cocktail
KABOOM所有嘅菜式多以食用鮮花嚟做裝飾 擺盤望落又靚又Colorful
食物全部都好新鮮好好味 價錢相宜對得起食客 今晚食得好開心😊物超所值👍🏻