2016-09-22
在Red Mango的素食自助餐裹,鹹點小食頗多選擇,賣相精緻。當中素魚生和黑松露燒賣是我特別喜愛的。在試食這些素菜食的時候差點忘記它也是豆類製成的,還比真的肉類更美味可口,非常驚喜,這就是廚師的功力。Red Mango既乳酪,品嚐嘅時候有浸好香濃嘅豆味,有少少似食豆腐雪糕嘅味道,鍾意食豆腐雪糕嘅朋友一定好鍾意食。我極力推介這款斑蘭素糕,它甜度適中,沒有因為它的甜度蓋過班蘭味,在出邊也找不到這種味道👍🏼至於綠茶慕絲素糕,口感像食豆沙蓉,吃的時候,除了綠茶味之外,還有淡淡的豆味,非常特別😋以上依兩款甜品屬於外賣系列👍🏼斑蘭素糕$22/綠茶素慕絲$xx熊仔雪條也是由素乳酪製成的,出奇地朱古力味也香濃。又一外買系列熊仔乳酪雪條(大)$38佢地既自助餐好多款式,全部都係素食,佢哋嘅素食可以媲美真係含有真肉嘅美食!當中佢哋嘅甜品較為出色,極力推介!如果係堂食就要加一,如果外賣就唔使加一。外賣方面,你可以選擇中盒或者大盒,係自助餐嗰度任選不同的食物,添到自己的盒子中,添到直至個食品外賣盒滿為止。另外還會有一個細杯附送,可以裝湯或者裝一些素乳酪。還可以坐喺餐廳出邊提供的枱櫈用餐添。
熊仔素乳酪雪條