2025-01-17 108 views
小編一向都好鍾意❤️食甜品,尤其係冰🍧,所以今次黎呢到試下,將麻糬放入冰🍧入面感覺幾得意,軟滑Q彈就更加好食😋 裝修行簡約日系風格,以白色同淺色木系🪵為主,都坐得幾舒服😌(5 😍 係滿分,🤩係半分)D24榴槤飄香刨冰🍧 - $78 (好味指數:😍😍😍😍)我真係超鍾意食榴槤,所以叫左呢個冰🍧 除左表面既榴槤肉之外,下面既冰🍧都混合左唔少榴槤肉,啖啖肉咁幾正🤤 D24榴槤肉軟硬適中,味道香甜又有特殊奶香🥛,香味芳香馥郁,食完有餘韻~ 同時有有啲似台灣鮮奶麻糬,口感滑溜,軟綿Q彈~ 雲呢拿奶蓋 🥛味道清香,而我就將一個冰🍧既小丸子🍡轉左做清新爽口既茶啫喱☕️🍮,另一個冰🍧既小丸子🍡就轉左煙煙韌韌、味道清香既芋圓🍠⚪️🟡🟣~ 下面既冰🍧軟滑,有清香既椰子味🥥,唔夠甜既話可以再加椰奶🥥🥛整體黎講唔錯,如果上面嗰半邊冰唔係純冰,有埋椰子味🥥就更加好楊枝甘露炒冰 🍧 - $49 (好味指數:😍😍😍😍)比較少食炒冰🍧,感覺幾得意,口感會再幼細啲,亦有濃郁香甜既芒果味🥭~ 上面有香甜馥郁既芒果粒🥭、酸甜多汁既西柚粒🍊、軟綿Q彈既麻糬同埋脆口既脆脆珠,口感豐富,比就咁食楊枝甘露更加有層次~好味指數:😍😍😍😍推介

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
D24榴槤飄香刨冰

D24榴槤飄香刨冰🍧 - $78 (好味指數:😍😍😍😍)

楊枝甘露炒冰

楊枝甘露炒冰 🍧 - $49 (好味指數:😍😍😍😍)

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$70 (Dinner)
楊枝甘露炒冰