2016-12-28 174 views
好想食韓國野,咁岩個朋友介紹話淘大有間crossover西餐,台灣同韓國野既cafe,好似幾特別咁,就過黎食下海鮮泡菜蛋餅 $68我鐘意蛋餅夠實,唔會咁易散開煎得香口,但唔太辣,岩哂唔識得辣既我海鮮份量算多,食到大大隻既蝦不過如果泡菜辣香突出d就更惹味泡菜汁肉雲吞年糕 $75雲吞淋左少少,但非常吸汁,食到泡菜汁既精華年糕口感煙un,份量都算多鹽酥泡菜海鮮抱飯 $128呢個一定係今餐既重頭戲賣相好靚好有創意,大大既蛋白疏乎厘相當吸睛蛋白食落冇嘜味,但口感唔錯,有少少似食緊綿花糖咁軟熟既感覺疏乎厘下面係抄飯,鑊氣夠,熱辣辣,海鮮都好新鮮足料,不過飯泡菜味唔夠濃草莓多士布甸 $58草莓唔酸,為多士加添左香甜既感覺多士食落唔錯,幾鬆軟,唔會硬綁綁重有軟綿既綿花糖點綴,食完好滿足冰蜂蜜綠茶 $32食完辣野飲最岩,甜甜地有滋潤既感覺今餐簡直係泡菜盛宴,食下食下發現都食左幾多每人二百都幾貴,不過都係個句,食好野係要付出代價
海鮮泡菜蛋餅 $68

我鐘意蛋餅夠實,唔會咁易散開

煎得香口,但唔太辣,岩哂唔識得辣既我

海鮮份量算多,食到大大隻既蝦

不過如果泡菜辣香突出d就更惹味
泡菜汁肉雲吞年糕 $75

雲吞淋左少少,但非常吸汁,食到泡菜汁既精華

年糕口感煙un,份量都算多
鹽酥泡菜海鮮抱飯 $128

呢個一定係今餐既重頭戲

賣相好靚好有創意,大大既蛋白疏乎厘相當吸睛

蛋白食落冇嘜味,但口感唔錯,有少少似食緊綿花糖咁軟熟既感覺

草莓多士布甸 $58

草莓唔酸,為多士加添左香甜既感覺

多士食落唔錯,幾鬆軟,唔會硬綁綁

重有軟綿既綿花糖點綴,食完好滿足
冰蜂蜜綠茶 $32

食完辣野飲最岩,甜甜地有滋潤既感覺
今餐簡直係泡菜盛宴,食下食下發現都食左幾多

每人二百都幾貴,不過都係個句,食好野係要付出代價