今日下午放假,同老公食個悠閒午餐,然後再去逛逛。呢幢大廈有好多樓上café,咁不如去睇睇。5% Café在二樓,地方幾大。門口位有擺左好多broad game,另外窗口位有好多公仔擺設。一大班人黎傾計、食嘢、打卡同玩遊戲,絕對唔會覺得悶。餐牌選擇都可以,我哋就揀左窩夫漢堡、意粉、兩杯特飲同甜品。5%黑椒手打牛肉窩夫漢堡配薯條:黑椒手打牛肉有牛味,軟熟唔易散。配料有生菜、蕃茄同芝士等,窩夫代替麵包皮幾特別,甜甜脆脆,味道好夾。旁邊薯條亦炸得夠熱,好脆,整體好好味。焗刁草芝士汁煙三文魚珍珠帶子意粉:剛剛焗起,非常之熱。煙三文魚幾大塊,珍珠帶子又多,芝士汁濃,調味剛好,幾好食。Chocolate Smoothie (Snow Style):賣相好靚,杯邊有朱古力碎做點綴,朱古力味濃,口感滑,每啖都飲到朱古力碎,仲有棉花糖,夠甜好飲。Strawberry Milkshake:粉紅色一層一層夠搶眼,口感smooth,有層次感,淡淡士多啤梨味道,唔太甜,幾好。抹茶雪糕窩夫:份量大,好吸引。窩夫即叫即做,咬落好脆,熱熱地,甜甜地。cream唔會太甜,抹茶雪糕好重抹茶味,同窩夫一齊食,冷熱交溶,好好食

餐牌選擇都可以,我哋就揀左窩夫漢堡、意粉、兩杯特飲同甜品

抹茶雪糕窩夫:份量大,好吸引。窩夫即叫即做,咬落好脆,熱熱地,甜甜地。cream唔會太甜,抹茶雪糕好重抹茶味,同窩夫一齊食,冷熱交溶,好好食,我就好鐘意,食完好滿足。
2024-08-07
Type of Meal