2015-07-19 2617 views
佛誕日,撞啱沙田一田大特價,雖然我就冇乜野買,但係都想去睇下啲嬰兒物品,因為契仔就嚟出世,同大少去揀下出世禮物嘛,人就冇上次咁多,好行咗,但係可能因為最後一日嘅關係,所以好多貨品都賣晒或者已經俾職員執返走,所以我地冇任何收獲,好快就轉攻搵食~~諗住返過新城市嗰邊,因為嗰邊會多啲餐廳多啲,最後決定等SimplyLife試吓洋蔥湯 - 香香甜甜嘅洋蔥湯,平時我唔鍾意洋蔥嘅味都因為煲咗好耐而消失,好好飲菠菜薯餅 - 好特別,因為平時我好少食菠菜,同埋薯餅,我多數都係食蟹肉忌廉薯餅,點知,原來呢個入面有啲煙肉,幾特別香辣蒜味欖油藍青口 - 嘩,呢個真係呢,佢個湯汁真係好鮮味,有少少辣味,亦都有蕃茄味,當然,因為係藍青口關係,所以啲青口係細隻啲,但係好鮮甜薯角 - 呢個其實好多間都係咁上下,呢個未係最特別海鮮意粉配龍蝦忌廉汁 - 噢,食第一啖已經有好滿足嘅感覺,因為叫佢多汁關係,所以覺得每條意粉都沾滿龍蝦汁,軟硬度啱啱好蕃茄雞肉長通粉 - 大少話唔特別,好普通,我就覺得個汁做得唔錯,蕃茄味重,但係唔似有茄汁加落去,係新鮮蕃茄嗰款味道
洋蔥湯
菠菜薯餅
菠菜薯餅
香辣蒜味欖油藍青口
薯角
薯角 - 呢個其實好多間都係咁上下,呢個未係最特別
海鮮意粉配龍蝦忌廉汁
蕃茄雞肉長通粉
2015-05-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
洋蔥湯
香辣蒜味欖油藍青口