2021-06-06
朋友打左疫苗 開始可以resume 飯局 我同佢都係like d 環境靜啲 空間大啲既餐廳 可以舒服啲傾下偈 上網睇相尼間唔錯 結果去到都冇失望完全符合要求餐牌嘅菜式唔多一頁紙甘大把 反而酒類選擇就多啲 不過好彩兩個人食到嘅嘢都唔多 首先揀咗個小食加個主菜 兩杯嘢飲 點知原來份量又唔係好大 結果最後叫多一個主菜 再加兩個甜品 反而啱啱好第一個主菜 duck terraine 我覺得比較似鵝肝類口感 配起個醬好開胃(太耐冇見個朋友 掛住傾偈冇影相) 第二個係spring chicken 賣相一般般黑蚊蚊 不過slow cook 肉好嫩 配起少濃既配醬 剛剛好 小食叫左個八爪魚 🐙 好新鮮 咬落去好彈口 兩個甜品就不過不失 對於唔食個甜品好似未完事既我 唔駛轉場再搵第二到 叫好滿意ga la整體尼講味係偏濃不過又唔heavy 係可以再尼既地方
小食叫左個八爪魚 🐙 好新鮮 咬落去好彈口
整體尼講