2021-07-20 97 views
壽司卷又稱為卷物,係其中一種基本嘅壽司款式,不過依家佢不斷進化😆😆越來越多花款同埋配搭,無論視覺定係味覺都好吸引😍古今二真係 🈶️好多款卷物,而且佢哋個名都好特別。我哋今次就一次過試咗5⃣️款咁多😙前菜沙律🥗龍捲風沙律份量真係好大,喺沙律菜上放左一座蟹柳山😱網燒牛舌厚度啱啱好,所以燒完唔會過熟,爽口🈶️口感。卷物盛一份就已經🈶️4⃣️款卷物,最啱有選擇困難症嘅我,唔使左揀又揀🤣鰻魚牛油果卷加上鰻魚燒汁好惹‼️加州卷包裹住好大舊蟹柳‼️費城卷三文魚加上芝士口感好滑‼️金龍卷包住嘅炸蝦仲係好脆。忘不了你就咁睇個名真係估唔到佢係乜嘢,其實佢係芝士、炸牛肉加芒果🥭卷。壽司飯包裹住炸牛肉同芝士,再喺上個舖上芒果同wasabi沙律醬,令賣相非常吸引。三文魚頭湯鍋 份量又係好大,奶白色嘅魚湯入邊有好大件嘅三文魚頭、雜菜同埋豆腐。三文魚嘅肉仲係好嫩滑,湯頭亦都有好香濃嘅魚味。

龍捲風沙律

網燒牛舌厚度啱啱好,所以燒完唔會過熟,爽口🈶️口感。
網燒牛舌

網燒牛舌