2023-11-04 35 views
我地今次去食墨西哥🇲🇽餐廳食晚飯💓去到門前旁邊有塗鴉牆壁,好有藝術氣息👍🏻進入餐廳有異國情調和有趣的佈置,懸掛在天花板上的墨西哥特色玩偶piñata,全是手工製作😱仲有一排排好壯觀既仙人掌😍感受到墨西哥風情🥰好多以牛油果作主題的菜式🤩好吸引Mussel in white wine青口新鮮,有口感而且好大碟,食落好似有淡淡的海水味,好fresh👍🏻Birria Beef Stew墨西哥燉牛肉鍋,超嫩入口即溶慢煮牛面肉🤤將生洋蔥、青檸汁、芫茜加入湯中,牛肉湯汁更濃郁,牛面肉好林、非常入味🤩!湯汁帶少許酸及微辣,不會太鹹,就咁飲都好好味🤭加咪夾餅就更味道更有層次👏🏻Quesadilla (2pe) [2 Skirt Steak]墨西哥薄餡餅,我哋選擇牛肉,配上蕃茄香菜洋蔥等等,配上好好味嘅牛油果醬,味道清淡,牛肉好Juice加上酸辣醬汁,味道更惹味🤩開胃Avocado Icecream呢個牛油果雪糕甜品😍爽爽同爽媽都好中意,賣相已經非常吸引🤤好奇牛油果🥑上種子是什麼🤔️原來是芒果雪葩,酸酸甜甜好開胃💓雪糕質感傑身,好似食緊原粒嘅牛油果,陣陣的濃郁牛油果味👍🏻真材實料Chocolate ice墨

Birria Beef Stew

加上酸辣醬汁,味道更惹味🤩開胃
Quesadilla

Chocolate ice
墨西哥朱古力🍫加了有香料的朱古力般,
不會太甜,都幾特別

Avocado smoothie
牛油果奶昔🥑淡淡奶香配上牛油果,味道香滑,會飲到啲果粒,唔會太甜,飲落很清新👍🏻

Quesadilla
  • Mexican Seafood Paella