2022-08-26 185 views
呢度係我第一次嚟,門口有牌睇到預約情況,都幾full由於係下午茶時間接近5點,唔洗等就入到去藍色水係蝶豆花汁溝水,味道同水係一樣嘅,不過個樣靚靚哋幾特別我揀咗五品料理(北海道流心芝士薯餅、本格金平牛肉、黑松露野菜鮮蝦包、軟綿馬鈴薯蛋沙律、和風芥末籽章魚沙律,配三文魚富士山飯團)  賣相一流,適合打卡漬物係白蘿蔔酸,柚子相伴,開胃又特別和風芥末籽章魚沙律都ok,牛肉正常發揮北海道流心芝士薯餅,濃厚薯蓉食落好好味軟綿馬鈴薯蛋沙律好creamy至於黑松露野菜鮮蝦包,好濃湯味,好似關冬煮咁,腐皮包住鮮蝦、紅蘿蔔同秋葵,配搭好好飯團入面嘅三文魚係魚鬆,有啲surprise,保持到飯團嘅乾爽,我幾鍾意甜品set係清一色富士山賣相,未食先興奮嘢飲係奶蓋海鹽、啫喱、配上梳打(估計係😂),味道好夾中間有朵花嘅係蛋糕配雪糕,面頭有焦糖脆脆同些少cream, 好味至於布丁,滑溜好味,甜而不膩,美中不足就士多啤梨唔係好新鮮呢度係打卡幾唔錯嘅餐廳,可以一試
呢度係我第一次嚟,門口有牌睇到預約情況,都幾full
由於係下午茶時間接近5點,唔洗等就入到去

五品料理

賣相一流,適合打卡
漬物係白蘿蔔酸,柚子相伴,開胃又特別
和風芥末籽章魚沙律都ok,牛肉正常發揮
北海道流心芝士薯餅,濃厚薯蓉食落好好味
軟綿馬鈴薯蛋沙律好creamy
Tea  set
甜品set係清一色富士山賣相,未食先興奮
嘢飲係奶蓋海鹽、啫喱、配上梳打(估計係😂),味道好夾
至於布丁,滑溜好味,甜而不膩,美中不足就士多啤梨唔係好新鮮

呢度係打卡幾唔錯嘅餐廳,可以一試

2022-08-26
$200 (Tea)
五品料理
Tea  set