2022-07-06 66 views
☆ 樂天皇朝將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖✦ 芝士小籠包皮薄餡靚,入面勁多湯汁,大家食個時記得小心熱,佢個芝士味唔算話好勁但都係有嘅,同小籠包都好夾,除左芝士仲有其他特別嘅味道,如果15 16嘅仲可以直接叫一籠八色小籠包(´∀`*)✦ 鮮蝦豬肉抄手伴麵抄手都算幾大隻,餡料份量好足,佢隻辣係麻辣黎,辣得黎唔會好辛苦都幾好食。✦ 蘿蔔絲酥餅酥脆得黎又有蘿蔔嘅香甜,而且唔會覺得好油膩。✦ 上海生煎包好正,煎到個底脆脆,但係個包係好軟熟嘅,同埋呢個生煎包一樣都係好多湯汁係入面,好味!✦ 香煎豆沙鍋餅豆沙蓉好滑,甜度適中,唔錯。✦ 小食前菜坐低一陣就會一小食同茶奉上,特別想講下佢呢個小食,係滷水栗子花生,好食喎

☆ 樂天皇朝
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖

✦ 芝士小籠包

✦ 鮮蝦豬肉抄手伴麵

✦ 蘿蔔絲酥餅
酥脆得黎又有蘿蔔嘅香甜,而且唔會覺得好油膩。

✦ 上海生煎包

✦ 香煎豆沙鍋餅
豆沙蓉好滑,甜度適中,唔錯。

✦ 小食前菜