2024-04-12
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯講到希臘最標誌性嘅建築,一定唔可以唔提藍白色Santorini小鎮。雖然未有時間去希臘,但係都可以去中環SOHO區嘅「Santorini Greek Restaurant」感受一下希臘嘅菜式。MAKE YOUR BRUNCH PLATTEREggs (Kagiana | Cheesy scramble) choose 1兩款同樣都係scramble egg, Kagiana主要用蕃茄同埋feta cheese, 而cheesy scramble則用上希臘芝士。個人比較鍾意希臘芝士嘅厚Bread (Pita bread | Carob rusks)比較常見嘅彼得包,口感鬆軟。而Carob rusks就係全黑色用長角豆製成,口感比較硬身又有朱古力味。Dip (Tzatziki | Eggplant dip)清新系嘅希臘沙律醬就啱哂我。Salad ( Greek salad | Mix green salad)兩邊其實差唔多,都會有青瓜、蕃茄、椰菜和沙律菜等等,清下喉龍都唔錯。Meat (Greek pork sausage | Chicke
MAKE YOUR BRUNCH PLATTER
Dip (Tzatziki | Eggplant dip)
清新系嘅希臘沙律醬就啱哂我。
Meat (Greek pork sausage | Chicken Souvlaki)
希臘豬肉腸皮薄多汁,而豬肉串就外焦內嫩。
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
Santorini Greek Restaurant (中環)
中環蘇豪伊利近街51號伊利閣地舖