2023-12-22
講起值得試嘅茶餐廳都會聽到呢間嘅名,主要因為佢哋嘅出品有誠意,同一般茶記唔同。👍🏻常餐A($51)(凍飲+$3)鮮粟米忌廉湯通粉🌽🥣呢個係佢哋嘅名物,粟米忌廉湯味道偏甜,帶少少奶香質地稠身,但又未去到明顯加好多麵粉做出嚟嘅稠,作為通粉湯底,我覺得係啱啱好。😙當然食耐咗會有少少膩,小編建議加少少黑椒,有多啲層次。😋至於餸我揀咗午餐肉,冇乜特別。😃招牌炒蛋🍳炒蛋原本以為冇乜特別,但反而幾有驚喜。🥹原因係炒蛋幾香蛋味,而且非常滑身,亦唔會過分油膩,調味亦都啱啱好。😁厚多士🍞原本想揀丹麥多士,可惜店家話已經冇晒。唯有叫返厚多士。🫠多士中間會有層薄薄嘅牛油,調味尚算可以。幾欣賞佢烘嘅程度啱啱好,唔會過分乾,亦唔係求其烘一烘就算。😉凍奶茶🧋味道正常。🙂
常餐A($51)(凍飲+$3)
鮮粟米忌廉湯通粉🌽🥣
招牌炒蛋🍳