2020-04-22 544 views
📍Catch.~西環📍一直都好想試呢間澳洲菜🤩🇦🇺喺堅尼地城地鐵站行五分鐘就到!環境係幾寬敞,但入面位置係會比較暗🤭而且唔知係咪因為近廚房,一直都有蚊之仔係我附近飛來飛去😐本身係想叫Dirty eggs同Crab fries,但估唔到原來係brunch set,Weekend先有得揀😣Weekdays星期一至五只有Set Lunch Menu🤨大家要留意Weekdays同Weekend嘅Menu係唔同㗎!1️⃣ Linguine vongole (w/ appetiser+drinks+dessert) $158Set lunch嘅頭盤係Deep fried avocado,幾特別😂入邊係炸得啱啱好嘅熟透牛油果🥑到主菜係辣蜆肉意粉,辣得啱啱好🌶充滿牛油香🧈超級好味!😋意粉同蜆肉都好入味,食到停唔到口呀🤤甜品係炸冬甩,點煉奶食都唔會太甜呀,幾出色😋飲品可選茶、咖啡或者汽水🥤今次揀咗Iced Lemon Tea,不過覺得冇乜味😅2️⃣Soft Shell Crab Burger (w/ appetiser+drinks+dessert) $168呢款Set Lunch都一樣有頭盤、飲品同甜品!呢
📍Catch.~西環📍

呢款Set Lunch都一樣有頭盤、飲品同甜品!呢款其實算係佢嘅signature burger🍔入邊係炸嘅Soft Shell Crab,仲有好多莞茜,個人認為味道普通🤭至於旁邊嘅炸薯條就好好味🤩

💡總括而言,呢間嘅菜式幾特別,而且賣相不俗😙一個Set Lunch入邊包晒頭盤、主菜、飲品同甜品,其實性價比幾高😋食完之後飽到上心口😂

#hkhungryfoodie西環#hkhungryfoodie西式
#hkhungryfoodiecafe澳洲菜