Hiring
$18,000-$21,000
Monthly
2024-12-20 134 views
今日接完奴才爸放工食啲嘢之後再陪佢剪頭髮,就係銅鑼灣搵食,係鵝頸橋附近見到有間cafe好特別,一於上去試下先😌一入餐廳見到啲裝修好有心思好特別,menu更加突顯到餐廳真係好有心機整,無論係排版定係菜式名就連餐巾、餐具都好靚好別緻😍臨近聖誕有個聖誕套餐,有餐湯沙律主菜甜品仲有聖誕特飲,好抵食,唔洗諗啦就佢啦🤭薄荷朱古力奧利奧抹茶沙冰🍹一上枱已經非常吸睛👀聖誕元素薑餅人唔少得,仲有滿滿嘅cream係上面🥰抹茶味朱古力味都好濃郁,飲到粒粒朱古力🍫最欣賞係啲冰打得好細唔會飲到碎冰粒👍🏻法式龍蝦湯🦞龍蝦湯非常香濃同有淡淡嘅甜味,應該用咗魚仔黎做湯底,好有海洋嘅感覺😋煙三文魚雜果沙律🐟🥗有藍莓、火龍果、車厘茄等,雖然沙律菜冇落醬汁調味,但配埋煙三文魚一齊食味道又唔錯👍🏻美國牛板腱配香草燒汁🐃呢個牛板腱雖然咸味差啲啲🤏🏻但估佢唔到肉味咁咁咁香濃🤩🤩食落軟身有咬口但完全唔靭,叫七成熟又真係煎得剛剛好,切開入面啲肉粉粉嫩嫩😍餐廳食物質素都非常好🤤香煎澳洲盲曹配柚子忌廉汁🐟估唔到盲曹可以咁滑😍連對魚好挑剔嘅奴才爸都話唔錯🤭配上柚子忌廉汁微微酸,更帶出到魚嘅鮮味🤤開心果巴斯克🍰蛋糕上有奶蓋同開心果碎,連擺盤

薄荷朱古力奧利奧抹茶沙冰🍹

法式龍蝦湯🦞

煙三文魚雜果沙律🐟🥗

美國牛板腱配香草燒汁🐃

香煎澳洲盲曹配柚子忌廉汁🐟

開心果巴斯克🍰
蛋糕上有奶蓋同開心果碎,連擺盤都精美過人😍一入口已經食到濃濃嘅開心果味🤤係一個非常之完美嘅甜品🤤成為一個完美句號🥰

老母非常推介呢間餐廳,完全覺得係度食嘢好享受,可以欣賞到特別有玩味嘅擺設、裝修,餐巾餐具都靚靚😍會覺得本身好味有質素嘅食物更更更加好食🥰

🤑 人均消費:~$330
🤩 推薦指數:8.5 / 10
📍 餐廳資料:ZipZip (銅鑼灣)
銅鑼灣霎西街28號必發商業大廈1樓

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #銅鑼灣美食 #灣仔美食 #文青餐廳 #文青cafe #cafe #玩味 #攝攝 #ZipZip