2017-01-24 146 views
一星期前已訂位到這間甚多好評的餐廳,好期待。看到餐牌,好多樣都想食。每樣都看似好好食咁。有個外籍waiter 見我哋咁迷茫,好熱情咁向我們介紹不同食物的特色。我和朋友最後揀咗幾樣:頭盤的黑毛豬拼盤、烤雜菜、和牛著波,到最後甜品我們share 奶涷雪葩同Churros。特選伊比利亞黑毛豬柳拼盤這個拼盤可試齊黑毛豬的頸肉,膊頭及梅頭肉,啱哂我們兩個食少少又想試多多的女仔。三種肉都好香,但完全唔同口感的,有爽有冧,有硬有軟。雖然全碟都是肉,但唔會覺得漏。初初我們覺得沒有醬以為會好DRY,但其實都唔會呀,好夠juicy西班牙雜菜上菜時以為是好普通的菜,但這是我最喜歡的菜。烤的好香好爽。最緊要是食材真的很新鮮喲。西餐有時會好漏,所以無論是否素食者,都可柯打呢碟菜食吓,夾肉或伴酒都好好。和牛薯蓉球這個和牛波都好﹒好﹒食呀,外面脆而裡面好軟及溶。份量少少咖咋,所以唔算太熱氣。忌廉奶涷 配 檸檬雪葩脆炸西班牙Churros 伴香草雪糕及朱古力醬本來淨係叫咗個奶涷+雪葩,酸酸味味咁。後來朋友話想食啲甜野,所以叫埋個Churros配雪糕及朱古力醬。原來兩樣甜品配起來好夾呀,因為有甜有酸中和番。所以極力推介
一星期前已訂位到這間甚多好評的餐廳,好期待。

特選伊比利亞黑毛豬柳拼盤

西班牙雜菜

和牛薯蓉球

忌廉奶涷 配 檸檬雪葩
脆炸西班牙Churros 伴香草雪糕及朱古力醬
本來淨係叫咗個奶涷+雪葩,酸酸味味咁。後來朋友話想食啲甜野,所以叫埋個Churros配雪糕及朱古力醬。原來兩樣甜品配起來好夾呀,因為有甜有酸中和番。所以極力推介同時叫這兩個甜品

Classic Sangria, White Sangria
本來唔想叫野飲,但因為Happy Hour 買一送一,都叫來試吓。紅酒(Classic Sangria)白酒(White Sangria)特飲各一。我自己本來喜歡白酒的,但都覺得紅酒杯野好飲啲。大家記住識揀喇。

最後我都同朋友講,我們會再來,因為我還有幾味菜想試,特別是龍蝦西班牙飯呀。哈哈哈哈。