2017-02-27 100 views
今日去左依間西班牙餐廳,裝修幾有西班牙特色,都幾有情調!而且D waiter都好友善咁介紹食物俾我地~首先叫左兩個tapas, 依個係西班牙銀鱈魚蛋餅,賣相好令~上面白色既汁係銀鱈魚既汁加olive oil,加埋蛋餅酸酸地咸咸地好好味!入面既鱈魚好大粒好多,好足料~另外依個脆炸和牛薯蓉球賣相好令!入面都好多牛肉,加埋上面D汁酸酸地幾好食~不過就比較普通之後就係主菜啦!依個西班牙乳豬烤左好耐好香口,配上燒汁, 最特別係配埋依個肉桂蘋果,加埋一齊食出奇地夾!D皮好脆又唔會好膩,好味!最後仲叫左甜品,西班牙吐司配乳酪雪糕,吐司好軟熟,有D Belgium Waffle既感覺~加埋面頭既餅碎同雪糕,又凍又熱咁唔錯~仲叫左一jar classic sangria, 酒味唔算濃,幾rich幾好飲~happy hour仲買一送一添!本來一jar就幾貴,但買一送一都飲得過!整體黎講,依間餐廳野食好味服務都唔錯,但價錢有點貴,特別日子先會去食啦,都值得推介!