2024-02-18
第一次去西班牙菜私房菜,Private kitchen 既特色係你可以提前要求菜色既preference,想要配咩酒,全部野都可以為你tailor made,好有誠意🥰當然,你第一次去唔太熟都可以叫佢哋嘅Sabor Signature Chicken Box,係一個semi set可以自選前菜、小食同甜品。今次食完真係回味無窮🥳記住要三日前Book定‼️雞肝醬配多士🍞雞肝係本身炒得好香,配埋天然嘅蘋果、梨甜味,口感好幼滑香濃。廚師仲加左小小威士忌,酒香令到成個雞肝醬層次多左又唔油膩。炒墨魚粒🦑聽落好似好普通嘅一道菜,但事實係好精彩😆 墨魚彈牙唔靭,而最畫龍點睛嘅係佢既自家製Parsley Garlic sauce🤩 番茜加生蒜,少少辣好惹味。個醬仲會用氣槍打出嚟,好似忌廉咁空氣感十足,好似分子料理。橄欖油蝦🍤上菜時仲係滋滋聲,啲油仲係滾既。蝦肉大大隻好彈牙,配搭蒜片麵包好好食。Oven baked Chicken 🐔 ‼️強推‼️成道菜好大陣仗🥳店員介紹隻雞煮之前已經浸係調味入面足足三日。焗之前會先上枱用酒淋上面點火,好打卡able🥰再之後店員仲好浮誇咁拎個大木箱出嚟,入面有十幾款鹽俾我哋揀
雞肝醬配多士🍞
炒墨魚粒🦑
橄欖油蝦🍤
Oven baked Chicken 🐔
再之後店員仲好浮誇咁拎個大木箱出嚟,入面有十幾款鹽俾我哋揀,我哋就揀咗佢recommend 既青檸海鹽。上菜時,成隻雞已經切好、拆肉,再放係炭爐上serve,成件事好精緻💎雞肉係超級嫩滑,散發啖啖酒香。配埋個set入面嘅雞油飯,諗返都留口水🤤🤤
最後食埋西班牙version焦糖燉蛋,完美🥳西班牙焦糖燉蛋係無蛋白,唔用焗爐,口感絕對係好有驚喜🥰
已經諗定遲啲攪結婚週年party可以係呢到攪私人party。佢除左可以tailor made岩budget嘅菜單,仲免開瓶費,性價比超高💪🏻