2025-01-06
三五碗車仔麵 收工揾食,與同事想食車仔麵,經過呢間叫三五碗車仔麵的,名字幾特別,稍看門口貼的餐牌,竟然見到有雞煲同埋串燒,同事和我都即刻流口水,決定入去試吓 店員叫我哋一定要試吓雞煲,咁我哋就叫咗半隻,選擇BB辣,餐牌寫住送豆卜,金菇,同埋我好鍾意嘅豬油渣,嘩正! 雞煲上枱,賣相已經很吸引,店員幫我哋將雞撈匀,即時香氣四溢,佢叫我哋趁熱放上豬油渣索汁吃,果然係冇介紹錯,煙煙韌韌口感好好。個人覺得,雞煲嘅汁係最重要,完全影響咗個雞煲好唔好食,呢度真係做得好好,香辣滲透入雞件,嫩滑而滋味 如果想落單,用水筆直接剔在餐牌上即可,我哋都點咗幾條串燒,有不同的肉:五花腩,牛肉,羊肉,雞腎和雞軟骨,五花腩肥美香口,牛肉點些雞煲汁也很提鮮,最喜愛羊肉串,肉夾著肥膏,串燒的效果極佳,一定要食。另外也點了原條燒茄子,燒的時間剛剛好,辣椒粒蔥粒醬汁伴着茄子吃,美味無窮 見到其他有點車仔麵的,都十分吸引,但今晚已經食飽飽,下次再試