2022-05-02 578 views
作為餃子控,餃子呢樣嘢真係食極都唔厭㗎🥰今次就去到土瓜灣比較出名嘅天園餃子,除咗土瓜灣仲有觀塘同旺角分店。呢度嘅餃子餡料比較新鮮,除咗大路嘅韭菜、白菜餡之外,仲有番茄🍅炒蛋、黑椒芝士、白胡椒雜菌等,而且唔止湯餃同煎餃,仲有炸餃。今次我就無食到炸餃,不過都見到其他枱嘅炸餃炸到金黃色脆卜卜,都幾吸引🤪蕃茄雞蛋素肉湯餃好有家常味道嘅湯餃,個皮夠薄夠滑,番茄蛋味道天然,調味剛好,個蛋炒得幾鬆軟(你無睇錯係要用鬆軟嚟形容🤣🤣)湯底唔會食到味精味,食到好純粹好健康嘅感覺😗黑椒洋蔥芝士牛肉煎餃個皮都係夠薄,表面煎到微微金黃,唔算煎得好香口,不過感覺上就無咁油膩。豬肉餡幾juicy,不過黑椒味就唔夠勁,所以味道無乜特別。麻辣口水雞捲套餐加$12就有一客雞捲,雞肉幾滑👍🏻醬汁夾雜花生同青瓜,微微麻辣幾惹味。白蘿蔔蘿蔔大大舊而且好清甜無渣,仲入晒湯底嘅味。😋人均消費:$60推介指數(10分為滿分):7.5分

蕃茄雞蛋素肉湯餃

黑椒洋蔥芝士牛肉煎餃

麻辣口水雞捲

白蘿蔔
蘿蔔大大舊而且好清甜無渣,仲入晒湯底嘅味。😋

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):7.5分

2022-04-30
$60 (Lunch)