2022-11-26 307 views
 BOUNDLESS by REACTION由大埔開到黎荃灣,佢地呢度最特別既一定係佢地既荷蘭鬆餅,鹹食配鬆餅既配搭真係第一次見,一定要試下🤩另外呢度一入到黎,就聞到陣好香既咖啡味☕️好正~  1️⃣香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅($113) 呢度最signature 既一定就係佢地既dutch baby pancake✨佢地既pancake配搭扭紋通粉有唔同既製法,好吸引😍食左呢款鹹蛋黃味香濃,見到味道仲有少少鹹蛋黃碎,仲有蝦、車厘茄、青紅椒~各底就係dutch baby pancake原個鐵鍋上。Pancake既邊邊位香脆,食落帶微微蛋香,值得一試!  2⃣️自家製蕃薯漢堡配炸杏鮑菇($88) 個漢堡中間夾住一大塊炸甜番薯,仲有蕃茄、生菜、牛油果醬等搭配,素食漢堡黎講都係一個幾新穎既配搭👍另外伴碟仲有炸杏鮑菇~杏鮑菇切到一絲絲咁,食落好脆!  3⃣️Boundless和牛漢堡配薯條($123) 呢個漢堡好juicy!食落口啲肉汁會流出黎!入面仲有煙肉、芝士、德國酸菜等等既配料,漢堡都幾厚足料,幾正!薯條係粗切既,唔錯。  4⃣️大啡菇黑松露忌廉扁意粉($85) 意粉煮得偏硬身,係我鍾意既質感~黑
1️⃣香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅($113)
香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
 2⃣️自家製蕃薯漢堡配炸杏鮑菇($88)

自家製蕃薯漢堡配炸杏鮑菇
3⃣️Boundless和牛漢堡配薯條($123)
Boundless和牛漢堡配薯條
4⃣️大啡菇黑松露忌廉扁意粉($85)
大啡菇黑松露忌廉扁意粉
意粉煮得偏硬身,係我鍾意既質感~黑松露味好香,除左入面有菇一齊炒之外,面頭仲有切開左既大啡菇,成個意粉食落菇味好重!
5⃣️燒甜粟米($52)

燒甜粟米
呢個好正🌽粟米燒完之後一啲都唔乾,甜甜地好好食!
 6⃣️韓式炸雞配自家製泡菜($58)
韓式炸雞配自家製泡菜
炸雞有三大件,甜辣調味,配上泡菜,肉質幾滑😄
7⃣️Dirty Tiramisu($58)

Dirty Tiramisu
呢個甜品性價比好高!都幾大件!面頭灑滿可可粉夠曬邪惡😈中間既mascarpone cheese好幼滑,咖啡味唔算好重。
  8⃣️Latte($44)
Latte
入到黎成間舖都係咖啡味,緊係要嗌埋杯咖啡飲啦😌呢度既咖啡好好地可以揀nutty或者fruity,我個人偏好nutty既~咖啡算係幾大杯,拉花都好靚❤️
香辣蝦鹹蛋黃忌廉扭紋通粉配荷蘭鬆餅
Boundless和牛漢堡配薯條