2023-06-20
星期日嚟到太子嘅一間cafe食dinner。餐廳走美式路線,但有fusion食物,幾特別~Matchy Combo ($118) - 呢個餐滿足多種願望,因為可以揀一個carbs、兩款肉類同兩款蔬菜/蛋。我就揀咗沙律、紅酒牛肋條(+$18)、味噌比目魚(+$8)、蜜糖紫薯蒟蒻同明太子蛋卷(+$15)。沙律都幾大份,仲加咗好多藜麥,食落好有口感。紅酒牛肋條同味噌比目魚雖然要加錢,但都好值得。牛肋條非常軟腍,而且十分入味。比目魚都好肥味,加上味噌卻唔覺得好鹹。蜜糖紫薯蒟蒻同明太子蛋卷都有驚喜。前者配搭新鮮,後者加上魚籽,口感較佳。壽喜燒牛脊肉炒烏冬配日本溫泉蛋($118) - 溫泉蛋非常吸晴😍 牛脊肉牛脂味濃郁;而烏冬爽滑彈牙,配上壽喜燒甜甜地味道好夾。上面仲有脆卜卜嘅魚籽增添口感。花生醬奶蓋牛奶布甸 ($48) - 一食就食到好香濃嘅花生醬味,加上滑溜嘅牛奶布甸,係一個輕盈嘅甜品。開心果奶昔 ($65) - 呢個好特別,一定要嗌!開心果味好濃郁,而且整體不會太甜,仲加咗兩塊pretzels 🤣
沙律都幾大份,仲加咗好多藜麥,食落好有口感。