2025-02-03 518 views
喺MOKO行完街,來到附近嘅洗衣街搵食!呢間Chill Pill係一間主打西日料理嘅Cafe,環境以木系為主,仲擺放咗綠色植物做點綴,比人一種悠閒舒適嘅感覺~2 Good 2 Chill💰HK$528叫咗個好豐富嘅晚市二人套餐~✨是日餐湯係口感綿密嘅南瓜湯,啖啖都食到南瓜蓉~✨柚子蜜糖雞翼雞翼外脆內嫩,表層仲有柚子蜜糖,味道酸酸甜甜,令人好開胃~✨日式鰻魚丼鰻魚大大條,肉質嫩滑細膩!鰻魚充滿咗香甜惹味嘅鰻魚汁,表面仲有啲紫菜碎碎,用來撈飯一流~✨香煎美國Prime頂級牛小排牛小排食落去味道鮮美,柔軟多汁!個口感有少少似食緊慢煮牛肉咁~✨柚子牛角窩夫牛角窩夫即叫即整熱辣辣,表面仲灑滿咗柚子醬,點埋旁邊冰涼嘅雲呢拿雪糕一齊食,形成咗一種強烈嘅對比,口感豐富~✨白桃芒果冰茶每一啖都充滿住白桃同埋芒果嘅果香,比人一種好清爽嘅感覺~✨熱桂花烏龍茶除咗濃厚嘅烏龍茶茶味之外,桂花嘅花香亦非常突出~

2 Good 2 Chill💰HK$528
叫咗個好豐富嘅晚市二人套餐~

✨是日餐湯
係口感綿密嘅南瓜湯,啖啖都食到南瓜蓉~

✨柚子蜜糖雞翼
雞翼外脆內嫩,表層仲有柚子蜜糖,味道酸酸甜甜,令人好開胃~

✨日式鰻魚丼

✨香煎美國Prime頂級牛小排

✨柚子牛角窩夫

✨白桃芒果冰茶
每一啖都充滿住白桃同埋芒果嘅果香,比人一種好清爽嘅感覺~

✨熱桂花烏龍茶
除咗濃厚嘅烏龍茶茶味之外,桂花嘅花香亦非常突出~
熱桂花烏龍茶
Type of Meal
Dinner
熱桂花烏龍茶
2025-01-24 814 views
幾次喺附近剪頭髮都見到呢間餐廳,今次終於有機會試吓。餐廳座位唔係好多,但係環境乾淨、舒適。🔹2 Good 2 Chill套餐🔹 $528🍽️是日餐湯餐湯係熱焫焫嘅洋蔥濃湯,味道濃郁,甜得嚟好有深度,忍唔住一啖接一啖好快就飲唒!🍽️日式山葵醬餃子(4隻)煎香嘅餃子上面有山葵同埋紫菜絲,咬落有啲似食緊章魚燒嘅感覺。餃子外皮香脆,內餡濕潤多汁,加上山葵醬味道好豐富。🍽️黑松露雜菌粗管通粉黑松露醬汁絕對唔手鬆,每條粗管通粉都好掛汁,充滿住濃郁嘅黑松露味道,而且硬度剛剛好!菇菌類除咗增添更多香氣,亦令口感更豐富。🍽️唐揚炸雞楓糖漿班戟炸雞同班戟都比想像中大件!炸雞外皮炸得好鬆脆,唔會炸到過火及唔油膩,肉質濕潤多汁而且好入味。班戟蛋香味濃郁,配上楓糖醬及青蘋果片食好幸福~~🍽️柚子牛角窩夫窩夫外型好特別,係用牛角包做成嘅「雞蛋仔」。牛角包味道突出,入口鬆軟,配上柚子醬汁帶啲甘甜。除咗雪糕,仲有我好鍾意食嘅焦糖脆脆!🍹靜岡焙茶鮮奶(冷) (+$30升級)焙茶醇厚濃郁,口感滑順,唔會好甜,非常解渴。🍹開心果奶昔 (+$48升級)奶昔口感綿滑,開心果味十分濃郁,配上cream同開心果碎相當邪惡!飲完好滿足~~

🔹2 Good 2 Chill套餐🔹 $528
🍽️是日餐湯
日式山葵醬餃子
🍽️日式山葵醬餃子(4隻)
🍽️黑松露雜菌粗管通粉
🍽️唐揚炸雞楓糖漿班戟
🍽️柚子牛角窩夫
開心果奶昔
🍹靜岡焙茶鮮奶(冷) (+$30升級)
焙茶醇厚濃郁,口感滑順,唔會好甜,非常解渴。
🍹開心果奶昔 (+$48升級)

$300 (Dinner)
2024-10-25 2235 views
洗衣街越來越多小店cafe,上次試過Tuned覺得很不錯,這次走前數步來到這家retro復古風的日式西餐cafe,並且可以跟毛孩碰面呢 (pet friendly得可以帶寵物入內!)日本御菜小碟能夠一次過試多款菜式,像是日式this this rice的概念 但因為每款份量都較小,而且家裡煮的話要洗的碟太多🌚,所以很少吃。但這裡吸引到我的地方是固定已有兩款蛋白質主食,另有蔬菜/雞蛋的冷盤,還可以優惠價加購小吃,感覺無論份量及營養都很豐富 我們選的手打雞肉餅彈牙得來還有雞軟骨的咬口,配椎茸汁是天然的惹味🍄五花腩片吃下去不算太油膩,不過如果生薑味道可以重一點就好了🫚 基本上兩個肉食都很足夠送飯了,而且日本珍珠米更灑上飯素呢🍚 兩個冷盤小食不配飯吃也很有驚喜:玉子豆腐嫩滑,外層炸漿很薄,灑上椒鹽很是惹味🍠紫薯全熟但仍帶點爽口,配非常細顆的彈牙蒟蒻口感豐富,紫薯自身加上蜜糖非常清甜🍯加配小食價蠻優惠的,令我們忍不住點了兩款😛 炸餃子皮薄而內裡肉餡多汁,雖有大量紫菜和蔥花,但吃不出山葵忌廉醬的味道🥟 做成單骨雞翼方便進食,炸得外脆內嫩,蒜香牛油加上柚子醬點綴,鹹鹹甜甜的頗好吃🧈另一個主食唐揚炸雞
(pet friendly得可以帶寵物入內!)

Matchy  Combo

手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁

生薑五花腩片

椒鹽玉子豆腐

蜜糖紫薯配蒟蒻

山葵忌廉醬炸餃子

香蒜牛油雞翼

另一個主食唐揚炸雞楓糖漿班戟絕對是必點!🥞pancake有差不多2吋厚,鬆軟得來不是疏乎厘那種只得空氣

放上焦糖青蘋果片🍏再淋上糖漿使其甜度剛剛好

唐揚炸雞楓糖漿班戟

炸雞夠乾身,不會令pancake吸到餘油而變得soggy,大塊的肉而不是碎上所以很滿足🍗 加上流心的poach egg控制好整體的濕潤度,比想像中好吃

唐揚炸雞楓糖漿班戟

Sweet tooth來個超級蕩漾的牛奶布甸🥛,質感十分棒。口味當然是大熱開心果💚,這個version是在牛奶布甸上淋上開心果奶蓋及開心果碎,可以同時吃到開心果的果仁香及牛乳的濃郁,不會蓋過另一方的味道,而且口感也會更多樣化

開心果奶蓋牛奶布甸

Gab Gab地則是用蝶豆花做的漸變特飲🦋,加上蘋果汁🍎、蔓越莓汁及葡萄酸🍇的酸甜,打卡一流之餘味道也不會像藥水🍹
GAB GAB地

Matchy Combo ($118): 日本珍珠米、手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁、生薑五花腩片、椒鹽玉子豆腐、蜜糖紫薯配蒟蒻
山葵忌廉醬炸餃子 (+$15/3pc)
香蒜牛油雞翼 (+$20/3pc)
唐揚炸雞楓糖漿班戟 ($118)
開心果奶蓋牛奶布甸 ($48)
GAB GAB地 ($45): grape lactic, apple juice, butterfly pea, cranberry juice, soda
$200 (Dinner)
Matchy  Combo
手打雞肉餅配牛油香蒜日式菇汁
椒鹽玉子豆腐
蜜糖紫薯配蒟蒻
香蒜牛油雞翼
開心果奶蓋牛奶布甸
GAB GAB地
6 day(s) ago 0 views
收工來太子附近行下,經過尼間chill pill 覺得都OK,同朋友一齊試下。我地叫左個二人set。首先上奶油南瓜濃湯,湯底滑順,奶油味濃郁,南瓜的甜味恰到好處,令人有種溫暖的感覺,適合降溫天氣享用野飲叫左白桃芒果冰茶,一杯清新的飲品,白桃的果香同芒果的酸甜交織,令人神清氣爽。一杯熱桂花烏龍茶,茶湯清澈,桂花香氣四溢,飲落去既有烏龍茶的醇厚,又有桂花的細膩。小食叫左柚子蜜糖雞翼,雞翼外脆內嫩,柚子蜜的醬汁香甜可口,不會太膩,正好中和了雞翼的油膩感,令每一口都充滿驚喜。日式鰻魚丼飯,亦令人讚不絕口,鰻魚烤得恰到好處,肉質鮮嫩,搭配醬油飯,整體味道非常和諧,令人一口接一口,意猶未盡。香煎美國Prime頂級牛小排,牛排的質素可謂一流,外焦內嫩,肉味濃郁。廚師的火候掌握得非常好,加埋醬汁簡單卻提升了整個牛排的風味。甜品方面就叫左宇治抹茶牛角窩夫,鬆軟的牛角上淋上濃郁的抹茶醬,口感層次分明,帶有淡淡的苦味,十分吸引。

Chill pill 太子上網搵到呢間餐廳,見佢嘅環境同食物都好靚,整個用餐體驗都好好🥳我哋叫咗一個二人餐,份量啱啱好,有飲品、前菜、小食、主食同甜品💓2 GOOD 2 CHILL (2人餐)是日餐湯佢嘅餐湯係南瓜忌廉湯,忌廉湯好濃😛南瓜嘅甜度同忌廉好夾🫶🏻白桃芒果冰茶香港人最識得讚賞飲品嘅形容詞係唔甜😹雖然佢唔係好甜,但係就有白土同芒果嘅香,配埋淡淡嘅茶,飲落清爽舒服🤩柚子蜜糖雞翼雞翼炸得香脆可口,再配埋甜甜酸酸嘅柚子蜜糖醬,令人非常開胃🍽️蕃茄香草肉丸粗管通粉呢個館通粉雖然份量唔係好大份,但係佢嘅質素好高!肉丸有少少似IKEA嘅,但係佢嘅味道同口感都更加好,粗獷通粉可以將啲汁掛起❣️唐揚炸雞楓糖漿班戟Pancake比較特別,喺兩塊pancake上面,有煮好嘅蘋果,在上面鋪上一大塊炸嘅雞扒,上面仲有隻蛋💕一切落去蛋黃嘅汁流晒出嚟😛宇治抹茶牛角窩夫佢嘅牛角窩夫用咗雞蛋仔嘅模型去整!外表好靚(。・ω・。)ノ仲有紅豆大福😆🫶🏻
Chill pill 太子

2 GOOD 2 CHILL (2人餐)
是日餐湯
佢嘅餐湯係南瓜忌廉湯,忌廉湯好濃😛南瓜嘅甜度同忌廉好夾🫶🏻

蕃茄香草肉丸粗管通粉

2025-02-27 0 views
太子洗衣街就有一間復古風的打卡餐廳「Chill Pill」,餐廳用上橙拼白的撞色,非常搶眼。而且地點非常方便,就鄰近旺角東東鐵站,而且菜單不僅多樣化,還能滿足各種口味,讓你在繁忙的都市生活中找到一絲放鬆。南瓜湯湯底濃郁,香氣四溢,鮮甜順口,感受滿溫暖。百利甜酒鮮奶咖啡濃厚的咖啡香與甜酒的柔滑完美結合,口感順滑,啡味十足。開心果奶昔奶昔帶有陣陣開心果的堅果香氣,濃厚且滑順,口感醇厚,讓人回味無窮。柚子蜜糖雞翼雞翼外脆內嫩,柚子的清新與蜜糖的甜味,讓人一口接一口。黑松露雜菌粗管通粉使用黑松露和各類雜菌製作的意大利通粉。通粉彈牙,黑松露的濃郁香氣與雜菌的鮮味相融合,帶來絕妙的味覺享受。香煎美國Prime頂級牛小排牛小排經過精心烹調,外焦內嫩,肉質鮮美,搭配特製醬汁,每一口都充滿滿足感。宇治抹茶牛角窩夫鬆軟的牛角窩夫加上濃厚的宇治抹茶醬,旁邊更加上抹茶,食到其香脆中又帶點柔軟,且有抹茶的苦澀與甜味完美平衡,令人陶醉。

南瓜湯
湯底濃郁,香氣四溢,鮮甜順口,感受滿溫暖。

百利甜酒鮮奶咖啡
濃厚的咖啡香與甜酒的柔滑完美結合,口感順滑,啡味十足。

柚子蜜糖雞翼
雞翼外脆內嫩,柚子的清新與蜜糖的甜味,讓人一口接一口。

黑松露雜菌粗管通粉
使用黑松露和各類雜菌製作的意大利通粉。

2025-02-25 0 views
二訪! 無論係裝修擺設定餐飲都令人眼前一亮嘅cafe✨2 Good 2 Chill, $528 for 2pax👯‍♀️小食 (3選1)柚子蜜糖雞翼8隻單隻雞翼 炸得皮香肉滑 柚子蜜糖唔會漏 非常開胃😆Carbs (3選1)日式饅魚丼🍱醬汁香甜入味 饅魚口感順滑 份量十足 配飯剛好👍🏻Main (3選1)雜菌照燒汁豆腐扒🍜雜菌蔬菜滿滿 營養十足 豆腐扒唔會散 醬汁咸淡得直😇甜品 (2選1)宇治抺茶雞蛋仔(牛角窩夫)🧇 $78雞蛋仔外型嘅牛角窩夫相當酥脆香口 充滿牛油香🥐 一小杯苦澀嘅抺茶醬十分香濃 配搭抺茶雪糕🍨仲有紅豆大福 整體味道口感層次豐富😆是日餐湯(濃郁蕃茄忌廉湯) +飲品白桃芒果冰茶🍹熱桂花烏龍茶🍹
二訪! 無論係裝修擺設定餐飲都令人眼前一亮嘅cafe✨

小食 (3選1)
8隻單隻雞翼 炸得皮香肉滑 柚子蜜糖唔會漏 非常開胃😆

Carbs (3選1)
日式饅魚丼🍱
醬汁香甜入味 饅魚口感順滑 份量十足 配飯剛好👍🏻

Main (3選1)
雜菌照燒汁豆腐扒🍜
雜菌蔬菜滿滿 營養十足
豆腐扒唔會散 醬汁咸淡得直😇

甜品 (2選1)
宇治抺茶雞蛋仔(牛角窩夫)🧇 $78

白桃芒果冰茶🍹
熱桂花烏龍茶🍹
1K
2025-02-18 187 views
上一次來已經是一年之前了 之前下午來喝咖啡 氛圍感十足很喜歡這個小角落充滿鬆弛感讓人覺得很舒適 佈置有小心思感覺店主真的擁有 有趣的靈魂很久沒有來依然很滿意-簡約的日系風格 選了2人餐 528 for 2 位今次 是為了找一個安靜的地方 好好聊天 這裏真的最好不過是日餐湯是南瓜湯:用上鮮花點綴特別靚🌸口感香濃 用上文青風不鏽鋼杯 更加有效保溫-前菜選了日式山葵醬餃子,Wasabi口味餃子香脆唔會太辣好食美國prime頂級牛小排一睇就知道好食 特別欣賞呢度用靚食材肉質非常嫩滑 外層仲有少少焦香好食過唔少扒房日式吉列咖喱豬扒飯*咖喱同平時的日式咖喱有啲唔同 冇咁甜酸酸地好開胃 豬扒炸得好香脆 好食!飲品方面,仲有好多特色飲品我就比較鍾意抹茶latte❤️宇治抹茶牛角窩夫牛角窩夫 牛油香濃 用咗雞蛋仔模所以造型都好可愛 仲有抹茶雪糕和紅豆大福完美句號
上一次來已經是一年之前了

是日餐湯是南瓜湯:
用上鮮花點綴特別靚🌸

口感香濃 用上文青風不鏽鋼杯 更加有效保溫
前菜選了
日式山葵醬餃子,Wasabi口味餃子
香脆唔會太辣好食

美國prime頂級牛小排
一睇就知道好食 特別欣賞呢度用靚食材
肉質非常嫩滑 外層仲有少少焦香
好食過唔少扒房

日式吉列咖喱豬扒飯
咖喱同平時的日式咖喱有啲唔同 冇咁甜
酸酸地好開胃 豬扒炸得好香脆 好食!

飲品方面,仲有好多特色飲品
我就比較鍾意抹茶latte❤️

牛角窩夫 牛油香濃 用咗雞蛋仔模
所以造型都好可愛 仲有抹茶雪糕和紅豆大福
完美句號

• 宇治抹茶牛角窩夫
  • 香煎美國PRIME頂級牛小排
2025-02-18 138 views
今日約左個朋友行街慶祝生日,揀左鬧巿中既靜土,裝修好靚既cafe, 依度岩曬食野傾計聚一聚!我地叫左個二人餐,好夠食!是日餐湯係好濃郁既蕃茄湯,酸酸甜甜非常開胃。柚子蜜糖雞翼,單骨雞翼外層炸到香脆再加上柚子蜜糖,甜脆唔錯。蕃茄香草肉丸粗管通粉,依隻通粉超級掛汁。蕃茄醬味道好濃郁,加左大量香葉,食落有好有層次。另外值得一提係佢既肉丸,好彈牙,口感竟然係有啲似魚蛋,好味。香煎美國Prime頂級牛小排,叫左5成熟。上菜既時候真係勁靚既粉嫩色,保留左肉汁,吃落口非常嫩滑,配埋醬汁食就更加好味。另外配菜都煎到好香,必點!最後甜品叫左宇治抹茶牛角窩夫,牛角窩夫有酥皮既脆感,抺茶醬係比較濃既,中和左油膩感。加埋雪糕紅豆麻薯,真係做到完美收結。洋甘菊香柚綠茶,洋甘菊既味道好突出,回甘既甜味幾過癮。茶包加左兩次熱水都仲好有味,幾唔錯。花生醬鮮奶咖啡,一開始諗住試伏點知又幾好飲。可以飲到花生醬既甜味但又唔會蓋左咖啡味,仲可以吃到粒粒花生碎,唔錯。整體黎講環境好好,令人感到舒服。食物方面都幾高質,飲品夠特別,食物又味道唔錯又夠大份,會再黎的!

是日餐湯係好濃郁既蕃茄湯,酸酸甜甜非常開胃。

2025-02-18 128 views
呢間café之前經過都想食好耐,今日襯早收工,6點幾黎到可以即刻入座! 入面裝修好靚,好chill。今日叫左2人餐,餐湯係南瓜湯,南瓜湯打成蓉,好易入口,口感幼滑。南瓜自帶天然甜味,食落好開胃。日式山葵醬餃子餃子係炸的,所以好香口,配上少少剌激既山葵醬,好惹味!黑松露雜菌粗管面醬汁好creamy,所以所有粗管面都掛曬汁,面質都好有咬口! 黑松露味好香,遠處都已經聞到陣黑松露味,黑松露lover必點。香煎味噌比目魚比目魚肉嫩滑無骨,魚皮煎到好香脆,入口充滿魚油味。味噌入菜唔會過咸,唔會搶左魚既鮮味,調味岩岩好。配菜既薯仔,紅椒煎得好香口,甚至一上枱首先聞到既係蔬菜既甜味!抹茶牛角窩夫賣相好可愛,好似雞蛋仔咁,牛角窩夫外脆內煙韌,淋上偏苦既抹茶醬,令到整體唔會太甜。鐘意既可以配埋佢既雪糕同紅豆蓉,增加甜味!靜岡焙茶鮮奶既拉花好有心,飲落唔會卡粉係喉嚨!

日式山葵醬餃子
餃子係炸的,所以好香口,配上少少剌激既山葵醬,好惹味!

黑松露雜菌粗管面

香煎味噌比目魚

靜岡焙茶鮮奶既拉花好有心,飲落唔會卡粉係喉嚨!
2025-02-18 103 views
今天和朋友去了一間新開的餐廳,位於洗衣街,走路穿過金魚街就去到了很方便。餐廳不算太大,大約有十張枱,裝修新淨光猛。我們點了一個2 Good 2 Chill二人餐。餐湯是蕃茄甘筍湯,可以喝得出有番茄攪碎的口感,又夠熱。套餐有兩個不用加錢的飲品,我們點了白桃芒果冰茶和熱桂花烏龍茶,味道不錯。小食選了柚子蜜糖雞翼,有五隻的半邊雞翼。主菜選了黑松露雜菌粗管通粉,濃濃的黑松露味道適中份量剛好。另一個主菜選了香煎美國prime頂級牛小排,口感軟熟剛剛好,這個很好吃。最後甜品選了宇治抹茶牛角窩夫,窩夫很脆,配合綠茶雪糕也很好味。整體來說用餐體驗不錯,座位寬敞、環境寧靜,也沒有時間限制,適合聚餐談天的好地方。

餐廳不算太大,大約有十張枱,裝修新淨光猛。

我們點了一個2 Good 2 Chill二人餐。
餐湯是蕃茄甘筍湯,可以喝得出有番茄攪碎的口感,又夠熱。

小食選了柚子蜜糖雞翼,有五隻的半邊雞翼。

主菜選了黑松露雜菌粗管通粉,濃濃的黑松露味道適中份量剛好。

2025-02-10 116 views
同老婆慶祝生日,喺旺角洗衣街搵到 Chill Pill. 餐廳對住街,可以泊住部車喺出邊望住唔使驚抄牌。Chill Pill沙律原來都好飽肚啊,佢嘅沙律有紫薯同埋南瓜,都係有啲澱粉質嘅嘢;另外仲有藜的~中醫話南瓜都健脾胃,咁樣食冷盤沙律都好似再健康多啲。我鍾意撈埋佢嘅餐湯南瓜忌廉湯食,咁樣就會再暖胃一啲。日式鰻魚丼雖然名字普通簡單,但其實 quality 好高,鰻魚肉燒得有少少炭香、鬆軟冧身。醬汁唔過份。白飯同鰻魚份量啱啱好,可以食得晒冇白飯剩。珍珠米煮,好食。牛小排Menu講到係頂級,仲要 prime . 無論肉色嘅賣相喺顏色上面同埋紋理上都掂。甜品叫咗抹茶牛角窩夫提我食過抹茶味醉濃,可以有茶味苦澀嘅餐廳那

牛小排

甜品叫咗抹茶牛角窩夫
提我食過抹茶味醉濃,可以有茶味苦澀嘅餐廳那
2025-01-20
  • 宇治抹茶牛角窩夫
  • 日式鰻魚丼
餐廳位置嚟講可能要俾多少少眼力,原來旺角東出口,新世紀廣場行過去係最近。店內裝修的確幾吸引,睇得出係有花過心機去設計嘅,成個氣氛都好60年代嘅Vintage feel,打卡都係唔錯嘅選擇位置方面枱同枱之間都唔會逼夾,所以都係坐得舒適。 今日同男朋友兩個因為懶得諗,所以叫咗二人set, 價錢都算抵食嘅,因為包嘢飲小食仲有甜品。嘢飲比我想像中有驚喜,奶昔超好飲🤣食物方面,叫咗黑松露雜菇長通粉同埋牛小排,意粉煮得啱啱好,而且黑松露醬汁好濃,係一個唔錯嘅選擇,可惜牛小排冇得揀熟成度,但係牛肉容易入口💗 但牛肉可以熱啲小食方面揀咗柚子雞翼,超級香脆,再多啲柚子醬仲perfect 柚子牛角包窩夫,作最後晚餐嘅點綴,完全係可以解膩嘅甜品,牛角包酥脆配上雪糕💗

位置方面枱同枱之間都唔會逼夾,所以都係坐得舒適。

嘢飲比我想像中有驚喜,奶昔超好飲🤣

黑松露雜菇粗通粉
黑松露雜菇粗通粉
  • 二人套餐
2025-02-06 95 views
收工同朋友行完街,去到太子洗衣街附近搵食,經過一間裝修幾有特色,行文青風格的cafe小店。入去就試吓二人餐。二人餐包括餐湯和飲品,仲有小食、主菜兩款 最後唔少得甜品。餐湯是南瓜湯,非常creamy! Chill Pill Salad Bowl跟餐嘅沙律,以為係一小碗普通凱撒沙律,點知原來份量十足,我哋兩個人都食唔晒!主角竟然係被譽為最適合人類的「完美全營養食品」藜麥,配上其他新鮮蔬菜例如小豆芽,蕃茄仔,生菜,番薯同南瓜,營養夠晒豐富,加埋黑醋就唔會乾淨淨。唐揚炸雞楓糖漿班戟首先賣相超啱打卡,一層層嘅配搭每層都有唔同口感同驚喜!流心水煮蛋配大大嚿炸雞,雞炸完都仲係嫩滑Juicy,沾上蛋汁口感更輕盈!炸雞同班戟之間嘅焦糖青蘋果片燒得脆脆的,酸酸甜甜為炸雞帶來一點清新最後楓糖漿品嘗起來十分滑順溫和,焦糖香氣十足,同淡淡蛋香味的班戟很配合。蕃茄香草肉丸粗管意粉粗管意粉非常有咬口,蕃茄汁是傾向偏甜的方向,食落去都幾掛汁。加上肉丸又彈牙,呢個配搭都冇得輸。最後甜品已抹茶牛角包窩夫作結,另一款選擇係柚子牛角包窩夫,最後都係揀咗抹茶。外貌十足似港式雞蛋仔,原來內有乾坤,食落香酥可口,配上抹茶雪糕和香濃

二人餐包括餐湯和飲品,仲有小食、主菜兩款 最後唔少得甜品

餐湯是南瓜湯,非常creamy!

Chill Pill Salad Bowl

唐揚炸雞楓糖漿班戟
首先賣相超啱打卡,一層層嘅配搭每層都有唔同口感同驚喜!

蕃茄香草肉丸粗管意粉

最後甜品已抹茶牛角包窩夫作結,另一款選擇係柚子牛角包窩夫,最後都係揀咗抹茶。外貌十足似港式雞蛋仔,原來內有乾坤,食落香酥可口,配上抹茶雪糕和香濃抹茶醬,都幾好食!
2025-02-02 180 views
今日係cafe hopping day👀喺太子試咗呢間高質小店,由裝飾到餐具都好有小店嘅特色同好unique,推薦大家嚟試吓!2 Good 2 Chill $528/2✨是日餐湯濃郁嘅南瓜湯😋餐湯嚟講份量偏多,幾有飽足感✨柚子蜜糖雞翼✨💯有驚喜嘅小食!單骨雞翼炸得好香脆,即使淋上醬汁都唔會變得好腍,柚子蜜糖唔會死甜得嚟好香柚子味🤩✨蕃茄香草肉丸粗管通粉好重嘅蕃茄同埋香草味,粗管通粉好有嚼感,煙煙韌韌,肉丸咬落較實淨🤩👍🏻份量唔算好大,二人餐嚟講啱啱好!✨香煎美國prime頂級牛小排牛小排嘅肉味好香濃,份量比想像中更多!性價比好高,淋上紅酒汁食實在係絕配😋配菜嘅蘆筍同埋薯仔主要用黑椒同鹽去調味,唔會蓋過主角嘅味道👅😋✨柚子牛角窩夫🧇窩夫咬落好鬆軟,外型有啲似雞蛋仔😮酸酸甜甜嘅柚子醬配上雲呢拿雪糕同埋焦糖脆餅,口感同味道都好豐富✨白桃芒果冰茶冰茶甜度適中,白桃同芒果嘅果香味好平衡👍🏻另外個人覺得個杯好特別🤩好有小店嘅特色

2 Good 2 Chill $528/2

是日餐湯
濃郁嘅南瓜湯😋餐湯嚟講份量偏多,幾有飽足感

蕃茄香草肉丸粗管通粉

香煎美國prime頂級牛小排