2023-06-24 1320 views
#搞串個pantry追開我哋 nofoodpantry 都知,我哋一食嘢就要食得到位,一定要有甜品🧁做收尾。今次就去到一間#大圍 、#樂富 、#觀塘 都有分店嘅韓國菜餐廳🇰🇷,而呢度有好多餐點都係重芝士🧀,可以滿足到一班芝士狂迷!今次我哋就嗌咗熔岩芝士炸雞麵包($188)🥯、燴牛肋淮山麵($78)🍜、爐板燒布朗尼($88)🍰。喺香港食韓國嘢,普遍都貴💸,呢間餐廳都係偏貴嘅。熔岩芝士炸雞麵包🌟🌟🌟🌟一堆煮溶咗嘅芝士🧀,用麵包裝住,望落幾特別。炸雞大小適中,食嘅時候,一嘢浸落啲芝士度,都幾過癮㗎😍!!炸雞外皮嘅酥脆程度剛剛好,肉質算鮮嫩。味道方面,浸完芝士之後,滿滿都喺芝士嘅味道,鐘意嘅朋友,一定會鐘意😝!!燴牛肋淮山麵🌟湯底係番茄濃湯🍅,除咗有淮山麵、牛肋之外,仲有木耳絲、粟米粒🌽。淮山麵嘅量好多,湯顯得較少,所以望落成碗嘅觀感唔多好。番茄湯似用濃縮湯底開出嚟,而牛辣嘅口感都唔係咁好,有啲爛爛地嘅感覺🧐。爐板燒布朗尼🌟🌟🌟🌟連同一個小火爐一齊上,擺放得好精緻🤩,非常適合打卡!布朗尼嘅口感唔會好厚實,好鬆化,有好濃嘅朱古力味🍫!混埋雪糕同埋朱古力脆片一齊食,勁正🤤!鐘意芝士,鐘意甜品嘅朋友
#搞串個pantry

熔岩芝士炸雞麵包🌟🌟🌟🌟

燴牛肋淮山麵🌟

爐板燒布朗尼🌟🌟🌟🌟

鐘意芝士,鐘意甜品嘅朋友經過觀塘、大圍、樂富,可以去試吓😚。
2023-03-30
Type of Meal