2022-11-25
今次食平日16:00~18:00時段,提早15分鐘上去可惜佢未開閘!我哋係樓下等到夠鐘先上去!所以提提大家早5分鐘到就差唔多!大閘蟹每次大約等25-30分鐘左右先到,每次每人只可叫3隻!我哋叫左5轉!2人共食左30隻,全部都係公!size 唔算太大!但都有一半以上都算多膏!生蠔同海膽都叫左4轉!生蠔海水味唔太重,但算大隻同乾淨!帶子大隻海膽都新鮮沒有腥味!不過海膽比例太少,如果多啲就好啲!刺身拼盤普通沒有驚喜,三文魚不是特別厚切,拼盤沒有呑拿魚和甜蝦稍為遜色,值得一讚是牡丹蝦非常大隻!不想太飽肚所以壽司就冇叫熟食燒物方面,豬頸肉串燒雞炸雞軟骨非常乾同不太熱,我估可能不是即燒!甜品種類不是太多,大多是布甸款!驚喜有我喜歡既榴槤糯米糍!另外唔知係咪抽風系統問題定坐近廚房,用餐時有一陣奇怪的臭味!但不算太嚴重!有少少影響食慾!整體價錢都唔算抵食,499任食大閘蟹加138任食生蠔,第五轉生蠔都走左單,埋單計埋加一要700幾一位!其實普通酒店食都差唔多!不過勝在可以任食大閘蟹!
不想太飽肚所以壽司就冇叫
甜品種類不是太多,大多是布甸款!驚喜有我喜歡既榴槤糯米糍!