2023-01-13
瀛豐放題料理專門店銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓最鐘意就係週圍去食好西,其中放題係首選,因為只須1個價錢就同時間可以食到各式各樣既嘢,之前聽朋友講黎過呢間位於銅鑼灣既日式放題餐廳,而且係網上面既討論度都好高,好多好評所以今晚就約左朋友黎試下即開生蠔放題就食得多,但連即開生蠔都係任食就真係第一次啦,生蠔既質素好高,入口淡淡地既海水味非常Creamy, 而家隻隻都好平均成隻手掌咁大,我地2個人食左成2打呀海膽,帶子巨型既帶子夾住海膽,呢個非常吸晴,望見已經流晒口水,帶子非常大粒好厚身,而海膽都好新鮮,夾住一齊簡直係雙重享受刺身拼盤刺身既種類好多,第一round我地樣樣都想試D, 黎到見到一大盤好驚喜,最鐘意就係珍寶赤蝦,超大隻入口彈牙好新鮮,而三文魚刺身都係厚切,食落口感一流而其他熟食既質素都好高,我地試左蒜蓉蒸扇貝,脆皮豆腐,炸雞軟骨,串燒沙嗲
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
即開生蠔