2007-10-09
之前朋友上過黎呢間cafe幾次,話d嘢ok好飲同好食,佢哋叫咗我幾次上去我都冇時間,但係佢哋早前話我聽間cafe有3隻狗狗好得意0架,係poodle嚟0架,0甘啱我最近都好想買隻toy poodle所以上星期咪即刻仆倒0甘同班朋友一行5人衝咗上去,一入到門口就見到3隻小狗好熱情0甘飛奔埋黎,好似PR咁迎接我哋,到店員話俾我哋聽坐邊張檯時,0的狗仔仲快過我哋坐低咗喺啲梳化度,極度搞笑,好似做埋帶位咁。到我哋坐低咗,其中一隻啡色的小狗,後來我從店員得知牠叫「大力」的poodle更熱情地係咁獻吻,好似人地未食嘢先洗臉咁,遇啱我這個狗痴,我當然─like it!我們叫了3客意粉、一個甚麼招牌可樂雞翼,同幾杯特飲,一同享用。咦!出奇地開胃喎!因為我平時都好少食意粉,但係唔知是否他們的白汁特別好味,尤其是0個果芝士白汁焗海鮮意粉,芝士味又夠香,白汁又夠濃,帶子、青口又好鮮甜、啲蝦又夠爽口,但我朋友因敏感不吃海鮮,就揀了另外的鴨胸意粉,差不多成碟俾佢掃晒,我一啲都食唔到,但睇佢一臉滿足,味道應該不俗。之後我0地仲叫咗個梳乎厘做甜品,是加大size的,因是即叫即做,要等成30分鐘,但上檯時我們都不噤嘩
之後我0地仲叫咗個梳乎厘做甜品,是加大size的,因是即叫即做,要等成30分鐘,但上檯時我們都不噤嘩一聲,因哪個梳乎厘實左升得很高,店員仲提醒我哋要趁熱食,不然就會塌下來。入口時原來只是一陣風,但有很香的蛋味,size雖然龐大,但絕對不會有heavy的感覺,確實不俗。
食完嘢後,我就掛住同狗狗玩,朋友就啱啱好4個人打麻雀。
如果鍾意同小狗玩,而又想食好嘢的朋友,呢間cafe確是不錯的選擇,我諗我第時買咗小狗後都會帶埋佢上黎玩。