2023-09-12 16 views
今日同朋友黎到尖沙咀呢邊食dinner,上到黎發現一間感覺好grand既餐廳,係好少見既猶太菜,而且感覺幾地道正宗,決定同朋友入去試一試。🤩🤩🤩入面環境幾靚,座位寬落坐得好舒服,配埋燈光同蠟燭有種幾chill既感覺。Grilled norwegian salmon in teriyaki sauce三文魚肉質鮮嫩,經過燒烤後嘅味道更加香濃。用照燒汁烹調同本身既三文魚味配合簡直一流,油香味更明顯,入口即化,十分唔錯。🐟🐟Mezzo platter十分地道,類似酥餅既一道菜式,但食落似麵包。小麥味香濃,加上厚度好足夠,所以口感唔錯,唔會有種薄切切既感覺。配上四種醬料,每種都各有特色,配埋食唔會搶走麵包既香味,更會令味道冇咁單調。🤩🤩🤩Moroccan beef cigars + home-made KobeMoroccan beef cigars用脆皮捲住牛肉,燒烤後香味更加突出。配上佢既香料令道菜更有當地既風味。home-made Kobe用米飯同牛肉搓成,好香米味。👅👅👅Hearty-wholesome grilled chicken fillet煮得岩岩好,雞肉多汁,食落都唔柴口🤪🤪

Mezzo platter

煮得岩岩好,雞肉多汁,食落都唔柴口🤪🤪

第一次既猶太菜體驗唔錯,會回頭再食。