Hiring
8 days ago
Salary negotiable
8 days ago
2021-09-20 172 views
社交平台 當年今日彈出來,原來兩年前嘅今日,我係喺泰國曼谷嘆緊佳餚美食做緊spa⋯可惜因為疫情,而家只能困在香港同啲同事講起,為食秘書姐姐即刻建議我去公司附近嘅呢間「新泰」食餐高質泰國菜,當自己去了一趟泰國呢個idea又幾好wor,梗係即刻book位即晚食啦!原以為即日book位會好full,但原來餐廳有好幾層!一入到去餐廳,被安排坐在一樓。我係星期一夜晚來,估唔到都咁好生意咁多人!睇黎唔少人同我一樣咁思念🇹🇭泰國講返啲食物先,餐牌好多嘢食選擇。除左泰國菜,仲有越南菜!菜牌分類都容易follow,係太多美食令我有啲花多眼亂姐因為今晚自己一個人黎食,所以唔係叫到太多款,唯有選自己最like嘅兩三樣嘢食啦我選了最愛嘅冬陰功湯,份量可以選S size,啱啱好適合一兩個人!湯好足料,大蝦同菇都爽口彈牙,飲一啖即刻啲泰國度假嘅感覺返曬黎肉我點左一到咖喱牛腩。平時好少食牛腩,因為成日覺得啲快餐店嘅牛腩好鞋口、調味又水leu leu,所以今次專登喺新泰食!牛腩大大舊,好入味!飲品叫了杯椰汁冰,唔會太甜,冰冰涼涼,正最後用呢道賣相精美嘅芒果糯米飯飯收尾用上紫米,好好味呀!可能過多兩個星期,又再miss

睇黎唔少人同我一樣咁思念🇹🇭泰國

牛腩

牛腩大大舊,好入味!

椰汁冰

飲品叫了杯椰汁冰,唔會太甜,冰冰涼涼,正

最後用呢道賣相精美嘅芒果糯米飯飯收尾
用上紫米,好好味呀!

芒果糯米飯

可能過多兩個星期,又再miss曼谷嘅時候就會再來呢度

牛腩
椰汁冰