2023-04-28
知道家人鍾意食麻辣小食,朋友介紹大埔墟的一間小店,以招牌麻椒雞+肥腸為名,除此之外,仲有多款特色涼菜及新品推薦等等推介,樣樣都想試吓,就買咗幾款同屋企人分享。在購買期間已經人頭湧湧,個個都話要買招牌麻椒雞,即刻買咗隻返去媽咪度,媽咪都大贊雞肉好入味,原來裏面有滿滿的麻辣配料,反饋一拆開雞肉已經辣味四溢。檸檬雞爪也是我的最愛,裏面有辣椒及大大塊檸檬,味道酸酸辣辣好開胃,你係鍾意雞腳係無骨,就算幾大膽幾用力食都唔怕有骨整親。藤椒鳳爪就係媽咪鍾意食嘅口味,佢都大贊味道獨特,而且每一件都係大大隻好肥美,味道更形容為彷彿食到四川菜風味。麻辣香腸好少會食到,即管睇吓佢醃製得有幾好味,先說口感半肥瘦有咬口,估唔到一條香腸入面麻辣味都可以咁濃郁,識得辣好食呀。雞汁麻辣豆干係新品推薦食品,即管試一試,我鍾意佢嘅豆干長長又切得幼幼的,一邊食一邊送酒一流。下次要再試吓其他,外賣返去同朋友們一齊食出滋味。外賣店尋麻記 (大埔)大埔寶鄉街35-39號寶康大廈地下C號舖#大埔四川菜#大埔川菜外賣#大埔尋麻記 #麻辣控必食
下次要再試吓其他,外賣返去同朋友們一齊食出滋味。
外賣店
尋麻記 (大埔)
大埔寶鄉街35-39號寶康大廈地下C號舖
#大埔四川菜