2015-08-08 377 views
啱啱終於都試咗東海堂嘅宇治抹茶王冠蛋糕,我係一個人食既😭😭因為屋企人表示無興趣,唉,但我食剩左一大半個,希望轉頭爸爸可以偷偷地幫手食埋個蛋糕😫外表係幾靚嘅,第一啖食落口,冇咩抹茶味而且覺得有少少甜,但後來愈食愈有抹茶味且幾濃郁,仲有少少回甘添👍🏻但我覺得紅豆實在可以多番少少,味道更加中和得更好啦☺️啲紅豆少得太過分了,抹茶嘅情人本身係紅豆,但呢一個蛋糕抹茶嘅情人變咗芝麻😐😐我唔係唔鍾意食芝麻,不過嗰陣芝麻好似有少少多鬼餘嘅感覺,如果你同我講佢攞嚟營造一個層次豐富嘅口感上來講,嗰層芝麻係失敗嘅😗sorry我唔覺呢個蛋糕幾有口感幾有層次😗整個我個人比(6.5/10)

TakeAway