2021-09-04
一直聽唔少人講科學園幾多野食,就襯weekend諗住入去行下,食個lunch😀我地之前踩單車會經過外面,但入去慢慢行下真係第一次,環境幾舒服,好適合一家大細,好多空間比小朋友玩,仲有d科技展覽學下野🤓-我地個日想食點心,就見到呢間餐廳 - 農,唔講唔知原來只係新開左幾日,因為客人已經坐滿左indoor既位置,所以我地坐左outdoor,可能個日落完雨涼涼地同佢有部大冷氣機吹住,所以都唔覺得熱,outdoor位置仲幾靚,好適合打卡📸-🐮牛榛仔 (榛子朱古力饀) 2件 $49賣相非常可愛既牛牛,入面係多到會爆出黎既朱古力醬,所以細細啖咬第一啖就好了🙈d朱古力醬唔太甜,小朋友一定會食得好開心😃-🐣BB雞 (叉燒饀) 2件 $49飲茶最鍾意食叉燒包既W小姐,見到呢隻勁cute既雞仔已經唔記得左佢係叉燒包,不過食落又都幾好味,d饀都幾多😚-🐻熊薯包 (紫薯餡) 2件 $49呢個包除左賣相100分之外,味道都滿分💯真係好驚喜咁好食,流心紫薯饀好足料,都係會多到爆出黎,紫薯少少既甜味,配上濃濃朱古力味既熊仔包,係我地一致認為最好食既包🥰-🥟幻彩帶子餃 3件 $58餃子皮用左淺藍加粉紅色,成件事好夢幻
🐮牛榛仔 (榛子朱古力饀) 2件 $49
🐣BB雞 (叉燒饀) 2件 $49
🐻熊薯包 (紫薯餡) 2件 $49
🥟幻彩帶子餃 3件 $58
餃子皮用左淺藍加粉紅色,成件事好夢幻好靚,未食一定要打卡先💕餃子餡用左原隻大大粒帶子,加上翠玉瓜同魚子,口感層次非常豐富,好好味😋
🌽蜑家水果粟 $78
一上枱好sharp,顏色好豐富,但同時feel到會好辣🔥不過佢既水果粟唔係一般粟米既甜,真係超級甜😍又辣又甜,幾正,連食唔到辣既W小姐都忍唔住食左幾舊😎
🥩山寨叉燒 (牛肉) $168
平時d叉燒係用豬肉,今次呢個係高級版用炭燒美國牛小排,燒到香噴噴,同時又做到大家都愛半肥瘦叉既比例,好味🤤份量仲幾多,推薦😃
🦆爆汁乳鴿
當日開張優惠有2位用餐送一隻乳鴿,不過就算係送都唔係hea,仲比埋手套,唔怕整污糟,非常貼心🥰乳鴿好juicy,皮脆肉嫩,鍾意食既值得一試😙
🍍鳳梨酥
非常可愛咁係個雀籠擺盤放左菠蘿樣既鳳梨酥,上枱時仲熱辣辣,好似岩岩焗出黎咁,滿滿既鳳梨饀,好香既鳳梨味,有驚喜👍🏻
🌼桂花烏龍 $28
呢間餐廳真係好推薦大家去試,因為每一道菜上枱時,我地都好surprise,真係玩味十足,食得開心之餘又真係幾好味👍🏻