4 day(s) ago
呢間位於中環8號碼頭香港海事博物館天台嘅Museum Cafe,環境真係一流!有室內同室外座位,可以一邊嘆嘢一邊欣賞維港景色,感覺好寫意!最緊要係佢哋係間非牟利機構,仲支持不同能力同國籍嘅員工,呢點真係好值得欣賞!食物方面,我哋試咗幾款:Scottish Smoked Salmon, Salad with Egg & Cornichons $98🥗三文魚煙燻味濃郁,好新鮮,配菜清爽開胃。Spicy Chorizo Panini 🥙$78,辣腸香腸味濃郁,麵包烤得脆卜卜,整體味道好夾,份量都幾足夠。Ham & Cheese Farmhouse Sandwich $80🥪 呢個三文治有芝士同火腿,經典配搭。Double Chocolate Muffin $32,朱古力味濃郁,口感濕潤,入面朱古力流心。飲品方面揀咁HAZELNUT LATTE $48。榛子味香濃。Warsteiner $48幾好飲!呢間Cafe環境舒適,支持本地非牟利機構,食得安心又開心!
呢間位於中環8號碼頭香港海事博物館天台嘅Museum Cafe,環境真係一流! 有室內同室外座位,可以一邊嘆嘢一邊欣賞維港景色,感覺好寫意! 最緊要係佢哋係間非牟利機構,仲支持不同能力同國籍嘅員工,呢點真係好值得欣賞!
食物方面,我哋試咗幾款:
Spicy Chorizo Panini 🥙$78,辣腸香腸味濃郁,麵包烤得脆卜卜,整體味道好夾,份量都幾足夠。 Ham & Cheese Farmhouse Sandwich $80🥪 呢個三文治有芝士同火腿,經典配搭。
呢間Cafe環境舒適,支持本地非牟利機構,食得安心又開心!