酒屋一杯喜 (天后)最近嚟到咗呢間香港嘅居酒屋,整體上實在太令人驚喜啦!從環境到食物,都好似一下子置身於日本咁樣,令人有種身心都放鬆下來嘅感覺。首先要提嘅就係呢間居酒屋嘅環境真係好舒適,裝潢簡約但係充滿日式風情,落地窗望出去就可以見到一片綠意盎然嘅景色,彷彿就好似自己真係正坐在日本某處嘅居酒屋裡。座位都夠寬敞舒適,食飯對於喜歡安靜氣氛嘅人來說絕對係一種享受。再講嚟食物,我試咗好多款式,感覺佢哋嘅食品質素非常之高。最吸引我嘅第一道菜就係「一口壽喜和牛」,佢哋用料真係非常實在,一口便可以感受到和牛嘅濃郁鮮甜,入口即溶,實在太令我難忘。而且佢哋嘅即叫即做嘅刺身和拉麵同樣新鮮好味,例如深海池魚薄造及柚子鹽味叉燒拉麵都好受歡迎。總括嚟講,呢間居酒屋確實係一個值得推薦嘅好去處。有無論係食飯、放鬆,定係想感受下道地日式嘅文化,我都滿意推薦畀大家去試下呢間居酒屋喇!一口壽喜和牛 $78@1深海池魚薄造 $168中春拿魚腩刺身 2切 $158活赤貝刺身1隻 $158七里香 $62雞冠 $62自家製鮮鱈場蟹肉雲吞 3件 $68柚子鹽味叉燒拉麵 $88墨魚香腸 $42😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅
酒屋一杯喜 (天后)

一口壽喜和牛 $78@1

💲減荷包指數 💸💸💸💵💵
——————————————————
店舖資料

📍天后清風街1A-1B號美城花園大廈地下KL6號舖

#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood