2022-03-09
大排檔小炒乾煸四季豆黃金脆鮮魷蜜薯牛柳粒金牌煲仔飯(細) 價錢💲: $78/ $108/ $118/ $138好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4.3/5-想食大排檔小炒但又覺得大排檔環境唔係幾好,來呢間就好啱了!因為佢有齊所有大排檔菜式,晚市都坐滿架!💛-✅乾煸四季豆。先走油的四季豆加大量的欖菜肉碎非常香口😋小小的辣味,好適合撈飯。呢碟餸都唔會炒得太乾身,啱啱好☺️-✅✅黃金脆鮮魷。呢個都算大碟!鹹蛋黃份量絕對冇在吝嗇,每一舊都沾滿鹹蛋黃,有沙沙的口感同好邪惡的味道😈脆粉厚度正常,入面包住的魷魚新鮮,唔難咬唔韌😚 最鍾意有好多大大塊白色個D,唔會整係得鬚,最緊要係鹹蛋黃真係好好食!-✅蜜薯牛柳粒。份量雖然唔多,但好難得牛柳粒的數量好似比薯仔仲要多!每一粒都被蜜糖包住,好幸福😝 薯仔可以再脆身D🧐 牛柳就夠淋,肉質正常,贏在份量。-✅✅金牌煲仔飯(細)。雖然係細,但4個人分都一人有一碗多小小。入面有臘腸、潤腸、臘肉、蝦米同椰菜仔等🤤 全部材料切粒,出晒味落個飯到,又容易食👍🏻 臘味令到飯香就一定,蝦米都絕對幫到手增加惹味感。有啲
乾煸四季豆
黃金脆鮮魷
蜜薯牛柳粒
金牌煲仔飯(細)
價錢💲: $78/ $108/ $118/ $138
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4.3/5
✅✅金牌煲仔飯(細)。雖然係細,但4個人分都一人有一碗多小小。入面有臘腸、潤腸、臘肉、蝦米同椰菜仔等🤤 全部材料切粒,出晒味落個飯到,又容易食👍🏻 臘味令到飯香就一定,蝦米都絕對幫到手增加惹味感。有啲椰菜仔就會清爽小小。食到底的飯焦金黃,容易鏟起,脆卜卜🤩 倒埋豉油撈勻食真係可以食好多碗😭❤️
全部都滿意,食呢D最緊要鑊氣,呢到都做到。而且價錢合理,坐得舒服,帶屋企來食都冇問題呀😆