2019-07-09
男朋友哥哥生日,之前去過九龍嘅香格里拉香宮慶祝,所以今次一於試埋港島區既呢間夏宮啦😊夏宮貴為米芝蓮一星餐廳,環境同服務都的確唔錯既👍🏻我地首先叫咗一隻片皮鴨二食$920,燒得幾靚,皮脆肉嫩👍🏻另外,佢嘅配菜仲m除咗有平時食開嘅青瓜、甜面醬、同蔥之外,仲有蘿蔔同椒絲,選擇都幾多二食我地揀咗鴨鬆,唔錯既!口感似生菜包,如果唔鍾意食生菜,其實可以用片皮鴨啲皮包住食,味道都唔錯之後就係我最愛既焗釀大響螺$170啦,大大隻之餘,餡料都非常豐富加咗少少咖哩粉一齊煮,食起嚟更加惹味其實呢個焗釀鮮蟹蓋$170都出色既,蟹肉份量超級多,不過味道就無響螺咁惹味同出眾,如果要二揀一既話,一定係揀響螺之後係梅菜東坡肉$260,五花腩炆得軟腍入味,味道合格,但唔算驚艷,呢個質素應該普通餐廳都食到😅再嚟係鵝肝醬煎牛仔骨$280,鵝肝味道唔特出,牛仔骨亦比較多筋,同樣覺得係普通餐廳質素,個人覺得唔叫都無蝕底😅最後係燒雲腿拼香芒炸脆奶$280,呢個我地係食剩既😅首先芒果比較硬,味道上同個脆奶亦唔多夾...唯一好既應該就係即叫即炸囉😂總體嚟講,我地都比較鍾意香宮多啲!整係佢嗰棵甜品樹都贏咗🤭
夏宮貴為米芝蓮一星餐廳,環境同服務都的確唔錯既👍🏻 我地首先叫咗一隻片皮鴨二食$920,燒得幾靚,皮脆肉嫩👍🏻
總體嚟講,我地都比較鍾意香宮多啲!整係佢嗰棵甜品樹都贏咗🤭