2023-06-21 20 views
同女友行得多油尖旺,呢次貢下貢下就黎到大角咀,坦白講,係女友話想食我先會黎,可能女士對於高級餐廳都有一種Fancy既幻想吧,一間位於大角咀橫街既餐廳,望住條街既舖頭,會感覺到佢既格調同週邊平民風格有啲鶴立雞群,門面還好,簡置既色調配置,但係入到裡面就唔同了,一排酒櫃加上高腳櫈,燈光既昏沉同人客既品味,不自覺令我講野會細聲左,食野會斯文咗,女友話唔知係咪高級餐廳都會有種侍應就係會時不時埋黎介紹個餸產地呀,煮法呀等等係咁同你講解,呢次都係一樣,除左食物,佢仲介紹話有間VIP ROOM,平日消費Min pay $4500就有成間房成晚唱K飲酒Poker乜都得,好岩白領黎放鬆下香煎鵝肝牛肝菌濶蛋麵$158麵條粗身,口感一流同彈牙,個醬掛哂上啲麵到之餘又唔會太油膩,一啖又一啖咁食,好快就食哂,舊鵝肝煎得香身,油脂分佈亦唔錯香草鹽燒牛骨髓$178成塊鐵板上枱熱辣辣,配菜燒蒜頭好味,將骨髓搽抹係脆身既多士上面再入口,對於一向鍾意啜骨既人黎講係正呀燒澳洲M5和牛肩胛肉眼$398Medium係侍應推介既,咬落口唔生亦唔太老感覺岩岩好,個人口味鍾意沾黃芥末醬一齊食,肉質加上芥末既剌激,更正

香煎鵝肝牛肝菌濶蛋麵$158

香草鹽燒牛骨髓$178

燒澳洲M5和牛肩胛肉眼$398
2023-06-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)