2024-12-07
放工後想同朋友想搵地方chill吓,揀咗依間喺天台日式酒吧餐廳,環境好舒服好適合一班人傾偈,weekends 仲有DJ表演😎🔵HAMACHI油甘魚刺身肉質緊實,油脂豐腴,配上鹹蛋黃、苦瓜和南瓜醬,味道幾夾,突顯到鮮味👍🏻🔵PICKLED TOMATO SALAD 醃製番茄配上consommé cream,打成泡沫狀,味道酸酸甜甜,好開胃🤤🔵CARAMELIZED PUMPKIN大推👍🏻 一上枱有陣肉桂既香氣,外層好脆嘅焦糖,非常香口,食落去似一道甜品😍🔵TAKASUI用西班牙黑毛豬酥炸,肉質好厚身,入口外層好酥脆,炸漿好薄,淡淡肉,蘸上梅子乳酪醬,味道更上一個層次🥰🔵HAIRY CRAB BUTTER UDON用毛蟹蟹膏同蟹肉做醬汁,每條烏冬都掛滿醬汁,加上蛋黃,令烏冬更加香滑,蟹味濃郁😍🔵RED BEAN DAIFUKU & DOUBLE FROMAGE CHEESECAKE 叫咗兩款甜品,紅豆大福柔軟煙韌;雙層芝士蛋糕好鬆軟,感受到兩種唔同層次嘅口感👏🏻🔵GRAPEFRUIT SODA & PASSIONFRUIT ICE TEA 因為我哋唔飲酒,店員好細心咁調配咗冇酒精飲品俾我哋
🔵HAMACHI
🔵PICKLED TOMATO SALAD
🔵CARAMELIZED PUMPKIN
🔵TAKASUI
🔵HAIRY CRAB BUTTER UDON
因為我哋唔飲酒,店員好細心咁調配咗冇酒精飲品俾我哋🫶🏻兩杯果味都好濃郁🥰