<Squarestreet KAFFE>📍上環四方街15號地舖唔知大家會唔會都開始覺得啲cafe來來去去都差唔多風格 食物種類又無乜變化🧐所以小編今日決定介紹一間另類風格嘅咖啡店俾大家✨小店係由一位瑞典人主理🇸🇪佢希望將瑞典Fika慢活文化帶到步伐急促嘅香港 即係活用歐洲人生活概念 令自己係繁忙嘅工作中可以有享受咖啡同甜品嘅時光 自我療癒🥰店主將瑞典品牌嘅咖啡豆同埋瑞典傳統小食帶到來香港😍好似有朱古力波、玉桂卷同豆蔻卷等等 而家無得飛都可以一嘗歐洲嘅味道😋推薦佢地嘅朱古力波 入面用左椰絲同燕麥製作 而且採用低糖配方 大人同小朋友都會喜歡💕不過最有驚喜一定係佢杯Hazelnut Latte☕️佢地唔係用榛子syrup 而係用新鮮榛子去沖煮 所以咖啡面頭可以飲到粒粒榛子碎 好特別又好飲🤩除咗賣咖啡輕食其實佢地仲係一間好有格調嘅精品店💁🏻‍♀️店內用左好有質感嘅港式家品同餐具 雖然環境比較簡樸但坐落卻係意外地舒服 吸引左唔少外國人來休息下💆🏻‍♀️牆上仲掛滿由瑞士同本地設計師所設計的手錶、皮袋等嘅生活雜貨🤓lunch time或者weekend不仿放慢腳步 去飲杯高質咖啡 學習一下
<Squarestreet KAFFE>
📍上環四方街15號地舖

除咗賣咖啡輕食其實佢地仲係一間好有格調嘅精品店💁🏻‍♀️店內用左好有質感嘅港式家品同餐具 雖然環境比較簡樸但坐落卻係意外地舒服 吸引左唔少外國人來休息下💆🏻‍♀️牆上仲掛滿由瑞士同本地設計師所設計的手錶、皮袋等嘅生活雜貨🤓lunch time或者weekend不仿放慢腳步 去飲杯高質咖啡 學習一下瑞典人嘅生活態度👍🏻

Obviously, this is a coffee shop located at Square Street, opened by a Swede. He brings local coffee bean and traditional food of Sweden to Hong Kong, such as Chocolate Ball, Cinnamon and Cardamom Roll, etc. Their Hazelnut Latte may surprise you as it is not made of syrup.