2024-05-11
「永共嚐」是一間積極響應聯合國永續發展目標的企業。📍協助年輕咖啡師創業及家庭主婦創造收入來源 📍提倡市民環保意識,不時會在餐廳內舉辦各種環保有關的活動/工作坊e.g.咖啡渣環保蠟燭工作坊(正接受報名中)📍回收咖啡渣,製作環保物品,為地球減廢出一分力「永共嚐」是 Bar Pacific 的日間合作店,今日點了尖沙咀分店獨有的打印咖啡、雞翼山和乳酪雪糕🍦打印咖啡,圖像當然係揀我至愛嘅「哥哥」☺️,朋友就揀佢至愛嘅狗仔🐶,咖味幾濃,口感順滑,製作用心,而且咖啡選擇非常多。雞翼山,真係疊到一座小山丘咁高,味道微辣,隻隻都肥嘟嘟。甜品 乳酪雪糕,必食之選,心太軟就略甜。二人餐:兩款主菜+小食拼盤 +沙律+兩杯飲品$288黑松露忌廉雜菌魷魚墨魚咀意大利粉🍝,香濃黑松露味道,配埋creamy嘅忌廉汁,再加爽口嘅魷魚墨魚咀,都幾正!香橙煙鴨胸,啖啖肉,少少香橙嘅酸味味,個人十分喜歡和推薦👍薯條、芝士焗雜菜,食咗一座生咁多嘅雞翼和鴨胸,食返啲蔬菜/薯條溝淡返下,感覺即時健康曬🤭🥳🥳 惠顧二人餐+like FB/IG可獲得一隻由35%咖啡渣及穀物製成的環保咖啡杯,BPA Free,遇熱不會產生有害氣體,環保
📍協助年輕咖啡師創業及家庭主婦創造收入來源
📍回收咖啡渣,製作環保物品,為地球減廢出一分力
「永共嚐」是 Bar Pacific 的日間合作店,
今日點了尖沙咀分店獨有的打印咖啡、雞翼山和乳酪雪糕🍦
打印咖啡,圖像當然係揀我至愛嘅「哥哥」☺️,
朋友就揀佢至愛嘅狗仔🐶,
咖味幾濃,口感順滑,製作用心,而且咖啡選擇非常多。
雞翼山,
必食之選,心太軟就略甜。
二人餐:兩款主菜+小食拼盤 +沙律+兩杯飲品$288
黑松露忌廉雜菌魷魚墨魚咀意大利粉🍝,
香橙煙鴨胸,
啖啖肉,少少香橙嘅酸味味,個人十分喜歡和推薦👍
薯條、芝士焗雜菜,
BPA Free,遇熱不會產生有害氣體,環保又安全👍
餐廳環境幾靚,適合打卡,服務和食物質素都很好,最重要係社企餐廳,品嚐美食嘅同時,可以幫返個社會,十分有意義❤
永共嚐
地址:尖沙咀赫德道2號地舖
#永共嚐 #環保社企 #咖啡渣 #環保咖啡杯 #環保社企 #環保 #打卡餐廳 #尖沙咀美食 #打印咖啡 #雞翼山 #心太軟 #乳酪雪糕