2020-05-03
Drink氣鍋 (火炭).位於工廈區,假日人煙稀少,但依家疫情下又想出去食反而係好選擇。地方細細,而且仲好別緻嘅裝修,就咁睇以為去食西餐!我地四個叫左$498 set🥰.⚜️蒸XO瑤柱北海道扇貝⚜️.扇貝大大隻,配上少少XO瑤柱吊味,仲有原汁原味嘅汁係個殼上面可以飲埋!.⚜️有機花生芽蒸海老虎斑件⚜️.龍躉魚塊底部再配上翠玉瓜,另外更加有顏色鮮艷嘅紫椰菜花及西蘭花,龍躉魚塊充滿着膠原蛋白,咬落微黏,魚肉嫩滑!.⚜️蒸蟶子與番薯蜆⚜️.略嫌蟶子有點overcook,可能係因為番薯蜆需要蒸嘅時間比較耐,所以蟶子放埋一齊搞到有啲韌.⚜️安格斯牛肩胛配蘆筍⚜️.蘆筍非常之嫩,安格斯牛肉都好香,所以牛肉卷煮蘆筍非常好食!.⚜️紫葱栗子蒸本地新鮮雞⚜️.呢個係需時比較耐好似要12分鐘,因為雞件要全熟,但係蒸完食雞肉非常非常之嫩,另外配菜仲有菇,栗子等.⚜️蒸青花龍蝦🦞⚜️.龍蝦肉質非常厚實,證明佢新鮮,而且每半邊都有膏,再點少少豉油已經非常鮮味!—————————————————-味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️.📍 Drink氣鍋 (火炭)火炭坳背灣街38-40號華衛工業中心地下4號G舖————
我地四個叫左$498 set🥰
⚜️蒸XO瑤柱北海道扇貝⚜️
⚜️有機花生芽蒸海老虎斑件⚜️
⚜️蒸蟶子與番薯蜆⚜️
⚜️安格斯牛肩胛配蘆筍⚜️
蘆筍非常之嫩,安格斯牛肉都好香,所以牛肉卷煮蘆筍非常好食!
⚜️紫葱栗子蒸本地新鮮雞⚜️
⚜️蒸青花龍蝦🦞⚜️
—————————————————-
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
📍 Drink氣鍋 (火炭)
火炭坳背灣街38-40號華衛工業中心地下4號G舖
—————————————————————-