2022-03-18
成日經過門口想試呢間泰國菜好耐,今日咁啱有時間去試下午餐!間舖頭唔係地下要行上去,行上去先知呢間野有戶外有室內,環境傾偈飲嘢係幾正!天氣好好梗係坐室外,但留意坐嘅時候坐有蓋嘅地方,因為都幾多落葉,你都唔想你嘢食加咗樹葉落去。午餐叫咗個魚餅同最喜愛嘅pad-thai。首先個魚餅兩件,小食比我預期中唔大份,入邊嘅餡唔係絞碎嘅魚餅咁大簡單入邊真材實料好好味! 到主菜pad Thai, 來到時外表唔係好吸引,但識落配埋啲香料又比我預期中好食,酸味同辣味配合得唔錯值得一試! 最後包飲品叫咗 lemon grass tea。 同主菜一樣外表覺得麻麻地,可能覺得佢太多冰, 但飲落淡中有那種清爽味道, 唔錯!埋單加埋一$152,泰國嘢來講都唔算平,但環境一流,如果同朋友一齊嚟傾偈食飯係真係唔錯嘅選擇!