2021-11-19 311 views
大角嘴近排都開咗好幾間 cafe 但呢間都算係數一數二好坐 位置唔逼地方又寛敞平時都有嚟呢度飲咖啡 做下嘢咁 今日就同男朋友去,第一次試埋餐廳嘅晚餐先叫兩杯咖啡先佢咖啡有得揀nutty 定fruity 嘅豆 我就叫咗Flat White 男朋友就叫Americano我哋分別叫咗兩款唔同嘅豆都飲得出兩款豆幾唔同Americano 就叫咗fruity,整體味道都幾balance,都算係light Body, 同埋個果味都好出,  明顯比flat white 嘅nutty 豆酸啲跟住叫咗個小食黑松露薯條 $63 薯條熱辣辣 啱啱炸起就上枱個醬幾出色,淡淡黑松露味 唔會太濃主食叫咗一個意粉 一個Risotto 墨汁魷魚蟹肉扁意粉 $108呢個意粉十分出色除咗做到意粉基本嘅Al Dente 用墨汁整都唔會好鹹入面仲有啲蟹肉 味道都唔錯 令到個意粉有唔同嘅口感個魷魚筒就成個上 爽口彈牙 佢輕輕調味過 帶起咗意粉嘅鮮味唔會好似啲有啲餐廳整魷魚整到好似食緊冇味 嘅像筋咁意式風乾火腿芝士意大利飯 $98上菜時職員好貼心咁提我哋要撈勻塊Parma Ham 同芝士嚟食 唔係就會好鹹第一次咁樣食法脆脆嘅Ham
平時都有嚟呢度飲咖啡 做下嘢咁
今日就同男朋友去,第一次試埋餐廳嘅晚餐

先叫兩杯咖啡先

跟住叫咗個小食
黑松露薯條
黑松露薯條 $63

薯條熱辣辣 啱啱炸起就上枱
個醬幾出色,淡淡黑松露味 唔會太濃

主食叫咗一個意粉 一個Risotto

唔會好似啲有啲餐廳整魷魚整到好似食緊冇味 嘅像筋咁

意式風乾火腿芝士意大利飯
意式風乾火腿芝士意大利飯 $98
第一次咁樣食法
脆脆嘅Ham同炸咗嘅Cheese 撈埋 令個Risotto味道同口感都好balance
不過Overall 就冇啱啱個意粉stunning喇

整體來講 高質cafe
唔止環境舒適 咖啡出色 估唔到連嘢食都咁好食
應該會成日過嚟坐 淨係飲杯咖啡都正
但見佢平日夜晚都冇咩人
希望多啲人賞識呢間cafe喇
2021-11-18
$150 (Dinner)
Flat White
黑松露薯條