六小館

SIXA
2023-08-18 253 views
今日收工又同媽媽黎到東薈城呢間中菜館食晚餐🍵今次已經係我第二次過黎食,對上一次試過佢地既水煮牛肉同炒米粉都已經覺得質素好好,所以今日應媽媽要求再回訪👩🏻。🐒晚市茗茶(香片)(位)💰$20今日嗌左3款食物,其中兩款都係店舖名物,而我本身仲怕得三樣餸會唔夠食,但食落佢份份都大碟,所以都幾飽🤰🏻。🐒冰爽水魷魚💰$98天氣咁熱當然要有啲冷盤小食啦,覺得呢款好得意,係出面都好少見到呢款冷盤❄️食落水魷真係好爽,而主要調味係黎自個辣醬🌶️。🐒六小館燴飯💰$198👉🏻羊肚菌,滴漏雞油,流浮山蠔上次試過佢地既炒米粉,今次就試另一樣都出名既燴飯,同炒米粉好大分別,因為呢款係濕身啲既燴飯🦪當中既蠔仔都十分大粒同多,好香雞油味。🐒古法清湯本地新鮮牛上雜💰$208呢款睇落好清,但食落原來好夠味,而當中有牛肚,金錢肚,牛腩牛筋,仲有唔少好清甜既蘿蔔🐮食落好舒服

🐒晚市茗茶(香片)(位)💰$20

🐒冰爽水魷魚💰$98

🐒六小館燴飯💰$198

👉🏻羊肚菌,滴漏雞油,流浮山蠔

🐒古法清湯本地新鮮牛上雜💰$208

食落好舒服