2011-08-25
今日同太太諗住揸車去遠啲飲下午茶,就打算去科學園,睇見呢間餐廳啲評語唔錯,就去試吓,點知瀨哂嘢。入到去坐抵,裝修環境幾好,望住吐露港海濱啲人喺度踩單車,真係令人心擴神怡。打開餐牌,佢哋下午茶之供應三文治同蛋糕,睇完價錢打咗個突,完全係酒店價錢,三文治要$68到$88,唔包嘢飲。OK!如果好食冇乜所謂。我同太太分別點了French Beef Dip同Roast Chicken Baguette,熱檸水同凍檸茶。嘢飲好快就到,但係兩個包要我哋等咗超過15分鐘嗺佢先到。 有冇搞錯?睇見都唔想食。先講兩個包,都係法包,但係又硬又韌,好似隔咗嘢咁,餡料方面,我嗰啲牛肉都尚算正常,我太太個包只有四小片Roast Chicken,仲要有兩片係只得皮同肥膏。啲伴菜沙律一啲都唔新鮮,我從未見過牛油果係深灰綠色嘅。最係只係食咗兩片有肉嘅雞同四份一個麵包就頂唔順冇再食。買單盛謂$235,雖然環境唔錯,但已咁嘅食物水準真係$100都俾多佢,收呢個價錢俾啲咁嘅服務同食物真係揾笨實。