SAVVY

2024-05-23 2108 views
前幾日同sis去咗尖沙咀碼頭影相,順便去海港城食個港女hightea~餐廳環境唔錯,2人tea set $568,而且同dermalogica 合作,有護膚sample 送🤤𝕊𝕒𝕧𝕠𝕦𝕣𝕚𝕖𝕤 ❥ 燒帶子配芒果汁❥比爾芝士、核桃、蔓越莓橙酒醬❥意大利巴馬火腿配加拿餅乾、無花果醬❥炸蝦餃子四款鹹點嘅味道都唔錯,各有特色~最鍾意佢嘅燒帶子同埋炸蝦餃子😍燒帶子配上香芒汁同埋三色椒,食落超清新!炸蝦餃子炸得好香脆,入面有細細隻嘅原隻蝦,對於鍾意食熱氣嘢嘅我嚟講唔錯🤤𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥𝕤❥士多啤梨芝士蛋糕❥香茉芒果蛋捲❥柚子蛋白撻❥紅桑子朱古力條❥經典馬卡龍❥英式鬆餅配忌廉及果醬❥藍莓馬德蓮蛋糕好難得全部甜品都唔伏!平時hightea 總會有一兩款唔鍾意食呢款set就冇呢個問題😚不過感覺整體嘅甜度都偏高但我本身都鍾意食甜嘢,所以就接受得到~最鍾意士多啤梨芝士蛋糕、香茉芒果蛋捲、柚子蛋白撻🥰

𝕊𝕒𝕧𝕠𝕦𝕣𝕚𝕖𝕤

❥ 燒帶子配芒果汁

❥比爾芝士、核桃、蔓越莓橙酒醬

❥意大利巴馬火腿配加拿餅乾、無花果醬

❥炸蝦餃子

四款鹹點嘅味道都唔錯,各有特色~
最鍾意佢嘅燒帶子同埋炸蝦餃子😍
燒帶子配上香芒汁同埋三色椒,食落超清新!

𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥𝕤

❥士多啤梨芝士蛋糕

❥香茉芒果蛋捲

❥柚子蛋白撻

❥紅桑子朱古力條

❥經典馬卡龍

❥英式鬆餅配忌廉及果醬

❥藍莓馬德蓮蛋糕

好難得全部甜品都唔伏!
平時hightea 總會有一兩款唔鍾意食
呢款set就冇呢個問題😚
不過感覺整體嘅甜度都偏高
但我本身都鍾意食甜嘢,所以就接受得到~
最鍾意士多啤梨芝士蛋糕、香茉芒果蛋捲、柚子蛋白撻🥰